<br>DON VIONA <br> " Fight For Freedom ": september 2010 " Mijn denken zal zich nooit onderwerpen,noch aan dogma,noch aan een partij,noch aan een belang,noch aan een voordeel,maar uitsluitend aan de feiten zelf,want zich onderwerpen betekent, het einde van alle denken "
" Bloggers are the hackers of the corrupted main stream mediocratic monopoly. Our mission is truth, our numbers are many, and we are taking back the control of the public mind. Liberating it from those whom peddle complacency, conformity, and ignorance. This is our mission and not one of us can do it alone. Join us! "21 september 2010

GENT - Fraude bij dienst Vreemdelingenzaken vastgesteld.

Nu ook fraude bij dienst Vreemdelingenzaken
GENT - Er is een nieuw geval van fraude aan het licht gekomen bij de stad Gent. Een medewerker van de dienst Vreemdelingenzaken is erin geslaagd om gedurende een periode van 14 maanden 38.000 euro te ontvreemden. ‘Dat is meer dan 2.500 euro per maand. Hoe komt het dat dit zo lang heeft kunnen aanslepen', vroeg gemeenteraadslid Filip Watteeuw (Groen!) zich gisteravond af tijdens een commissievergadering.
Veel wil schepen Catharina Segers (Open VLD) nog niet kwijt over de fraude. ‘Het gaat om een ernstige zaak, maar wij wachten de resultaten van het intern onderzoek af. Er zullen zeker maatregelen worden genomen om dergelijke zaken in de toekomst te voorkomen.'
Het is al de derde fraudezaak bij Stad Gent in korte tijd.


Reactie: Gent gaat gelijken op het Chicago van jaren terug.. fraude en criminalieit vieren hoogtij.. ( al wordt dit meestal ontkend) maar wees gerust..aan een parkeerboete ontsnapt u niet. Het enige dat lijkt tewerken.

Don Viona

JUSTITIE - 'Farid le fou' valt cipiers aan met schaar.

Farid Bamouhammad, beter bekend als "Farid le fou", heeft maandag in de gevangenis van Nijvel twee bewakers met een schaar bedreigd en aangevallen.
Niemand raakte gewond, maar de cipiers beslisten na het incident volgens de nachtdienst te werken. Ze eisen de overplaatsing van de gevangene naar een andere instelling.
"De gevangenis van Nijvel is niet aangepast" voor dit type van gevangene, legde vakbondssecretaris Michel Jacobs van het ACOD aan het persagentschap Belga uit.
De vakbonden maakten hun eisen dinsdag over en dienden een stakingsaanzegging in. De bezoeken aan de gevangenen zijn daardoor afgeschaft. Morgen hebben de bonden een ontmoeting met de gevangenisadministratie.
Farid Bamouhammad zit verscheidene zware straffen uit. Hij werd op drie jaar tijd al 23 keer overgeplaatst.
(bron:belga/mvdb)

Reactie: De oplossing lijkt mij heel simpel.. stop het pamperen en gooi hem in een vergeetput, niemand zal om hem treuren. Wat verwacht men van dergelijk gespuis.. ?? wat heeft hij te verliezen..??

Don Viona

BRANDWEER - Kan meer opleiding onervarenheid compenseren.?

Brandweerlui gaan meer praktijk krijgen tijdens opleiding.
De vernieuwde opleiding voor brandweerlui telt 40 uur extra opleiding, goed voor 130 uur in totaal. Die extra uren gaan vooral naar extra praktijkoefeningen die voortaan zo reëel mogelijk gehouden zullen worden.
Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open Vld) stelde in de Vlaams-Brabantse brandweerschool in het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (PIVO) in Asse de nieuwe cursus voor.
De nieuwe cursus zal voortaan identiek zijn voor de elf brandweerscholen die het land telt. De oefeningen willen zoveel mogelijk realisme nastreven. Zo zal reanimatie voortaan aangeleerd worden op bijvoorbeeld een plek dichtbij een brand, waar collega-cursisten een oefeningbrand aan het blussen zijn, en niet gewoon op een pop in een klaslokaal, verduidelijkte minister Turtelboom.
"Bij de budgetcontrole in maart 2010 hebben we 32 miljoen euro vrijgemaakt voor de brandweerhervoming. Daarvan gaat 7,5 miljoen euro naar de brandweeropleiding in al zijn vormen", zei Turtelboom. Het merendeel van de 32 miljoen euro gaat naar de geplande herschikking van de 250 brandweerkorpsen naar 32 veiligheidszones.
De vernieuwde cursus loopt sinds begin september. Delen zijn beschikbaar voor het zevende jaar integrale veiligheid van het technisch onderwijs. De cursus is online beschikbaar en werd samengesteld door specialisten uit de brandweerscholen, onder leiding van het Federaal Kenniscentrum van de Civiele Veiligheid. De bijscholing van brandweerlui is nog niet aangepakt.
Jaarlijks starten tussen de 40 en 50 aspirant-spuitgasten in elk van de 11 brandweerscholen.
(bron:belga/gb)

Reactie: Terug gaat men volgens mij in de fout , opleidingen kunnen nooit de realiteit benaderen.. men kan moeilijk mensenlevens in de weegschaal leggen.. en dan uitzoeken hoe deze kunnen geholpen worden. Hier kan enkel jaren ervaring een oplossing bieden.. ervaring die niet alle korpsen hebben.. en daarbij denk ik dan aan de "vrijwillige brandweer " in het algemeen.
Hoe kan men verantwoorden dat dit nog kan , dat veiligheid in handen is van " betaalde vrijwilligers" die veel minder ervaring hebben dan beroepskorpen.. met alle respect voor vele van deze mensen... maar onze veiligheid vraagt meer inzet en kennis dan iemand die na de uren voor "pompier " gaat spelen al was het maar omdat vrouwen rapper vallen voor deze " firefighters".

Don Viona

VERKEER - Controle bewijst het, één op de vijf vrachtwagens niet in orde.

Eén op de vijf bussen en vrachtwagens niet in orde na controle op E40 in Wetteren.
Op de E40 ter hoogte van Wetteren heeft de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer deze voormiddag, voor de eerste maal in samenwerking met de federale politie, de douane en de sociale inspectie, een controleactie gehouden op het zwaar vervoer van goederen en personen. Van de ongeveer veertig gecontroleerde voertuigen was 20 procent niet in orde.
De federale politie sprak van een zeer succesvolle actie. Tijdens de actie keken de controleurs na of alle vereiste vereiste documenten aanwezig en in orde waren. Ook controleerden ze het gewicht en de afmetingen van het voertuig en zijn lading, en er was een mobiel keuringsstation aanwezig om de voertuigen technisch te controleren.
In totaal werd een veertigtal vrachtwagens en autobussen gecontroleerd. Het boetegeld bij overtredingen aan het mobiel keuringsstation, met de tachograaf of met vergunningen bedroeg 19.100 euro. Bij de mobiele testbank waren bij twee voertuigen de remmen niet in orde en in twee gevallen bevonden de banden zich in een slechte staat.
De controles van de douane leverden 1.400 euro aan accijnsovertredingen op. De scanteams van de douane onderzochten de voertuigen ook op hun aanwezige goederen. Eén persoon die 16 sloffen sigaretten boven de toegelaten hoeveelheid bij zich had, kreeg een boete van 932 euro.
Bij de 90 uitgevoerde persoonscontroles werd één illegale persoon aangetroffen. Ook was er één werkloze die foutief aan het werk was.
De controleactie vond plaats van 8 uur 's morgens tot 12.30 uur 's middags in Wetteren, op de parking van de E40 richting kust.
(bron:belga/gb)

Reactie: Wat men hier aantoont is reeds jaren geweten.. er wordt geknoeid op grote schaal in het wegtransport en dat op allerlei manieren.. Wat het meest verontrustend is is de slechte en gevaarlijke toestand van sommige trucks (o.a defecte remmen).. dit verklaard dan misschien ook de dodelijke ongevallen van de laatste dagen waar trucks gewoon inrijden op stilstaande files.
Maar anderzijds bleek men heel tevreden over de ontvangsten..19.200 Euro is niet niks voor 4 uurtjes werk. Dit geeft dan ook tedenken over de werkelijke motieven achter deze controles.

Don Viona

JUSTITIE - Jongen die medestudente verkrachtte en wilde doden naar correctionele?

De 18-jarige jongeman die in september 2009 een medeleerlingen verkrachtte en probeerde te doden op het Koninklijk Technisch Atheneum in Wemmel, dreigt zich voor de correctionele rechtbank te moeten verantwoorden.
Het Brusselse parket heeft immers aan de jeugdrechter gevraagd de jongen uit handen te geven omdat er geen adequate begeleiding meer zou mogelijk zijn. Meester Mieke Thijssen, die de jongen verdedigt, is het daar niet mee eens.
Het zware incident speelde zich af op 16 september 2009. Na een partijtje tennis op één van de velden van de school, besloten de jongeman en zijn 14-jarige tennispartner nog een sigaret te roken. De jongeman probeerde het meisje ook te overtuigen seks met hem te hebben maar toen ze dat weigerde, wurgde hij haar tot ze het bewustzijn verloor. Vervolgens verkrachtte hij haar en stak haar in de hals met een schaar en scherven van een bierflesje. Nadien probeerde hij zelfmoord te plegen.
Vandaag vroeg het parket de uithandengeving van de jongeman, die sinds de feiten in Ruiselede verblijft. Uit de verslagen en psychiatrische rapporten zou volgens het parket blijken dat er binnen de jeugdbescherming geen adequate maatregelen meer mogelijk zijn.
Meester Thijssen is het daar niet mee eens: "Mijn cliënt heeft een gestructureerde omgeving nodig en een behandeling of begeleiding binnen de jeugdinstelling zou nu meer uithalen dan een begeleiding na een eventuele celstraf." De jeugdrechter zou dan tegen eind oktober beslissen over de uithandengeving.
(bron:belga/kh)

Reactie: Dit lijkt mij een laffe maar koelbloedige moordenaar in spe , en dan zou men volgens de verdediging nog willen dat hij "zachtjes" aangepakt wordt.. en vind men een correctioneel proces zelfs niet nodig. Dit soort jonge mensen is verloren voor de maatschappij , het zijn als wilde beesten die bloed hebben geproefd, vandaar ook dat de meeste opnieuw toeslaan en levenslang een gevaar vormen voor de maatschappij.. Levenslang ( effectief) in een cel is dan ook de enige straf die hier kan gegeven worden, de bescherming van de maatschappij is hier de belangrijkste factor bij het bepalen van de strafmaat.

Don Viona

REGERINGSVORMING 2010 - PS roept CD&V op Vlaanderen te verraden.

Regeringsonderhandelaar voor de PS Laurette Onkelinx hoopt dat de komende week het aantal Vlaamse partijen dat zich achter de voorstellen van ex-preformateur Elio Di Rupo kan scharen, toeneemt, zelfs al zijn die voorstellen wat aangepast.
Dat zei ze vandaag op Bel-RTL, duidelijk verwijzend naar CD&V.
De preformatie liep stuk omdat CD&V, maar vooral N-VA niet akkoord kon gaan met wat op tafel lag. Gevraagd naar de opstelling van de Vlaamse christendemocraten, zei Onkelinx dat "het probleem is dat (N-VA-voorzitter) Bart De Wever nog altijd zegt dat hij 80 procent van de Vlamingen vertegenwoordigt", namelijk die Vlamingen die gestemd hebben voor een partij die (minstens) een confederaal staatsmodel voorstaat.
"Als we duidelijker de verschillen tussen de Vlaamse partijen zouden zien, zou het gemakkelijker zijn om een akkoord te sluiten", vindt Onkelinx, eraan toevoegend dat de Franstalige partijen PS, Ecolo en cdH sterk verenigd zijn, maar in verscheidenheid en in respect voor de prioriteiten van de enen en de anderen.
"Als we nu het aantal partijen die akkoord gaan met de voorstellen van de preformateur, ook al zijn die wat aangepast, zouden kunnen uitbreiden, zou dat ideaal zijn", zei Onkelinx. Ze wou niet gezegd hebben dat het vertrouwen terug is voor het vormen van een regering, maar wel dat men met de N-VA op zijn hoede moet blijven, want "die is al op haar engagementen teruggekomen tijdens de onderhandelingen". Nog volgens Onkelinx zoekt de PS verwoed naar een akkoord, maar met gunstige voorwaarden voor iedereen.
(bron:belga/adv)

Reactie: Nu wordt het echt vuil en gevaarlijk, "verraad Vlaanderen en krijg een mooi departement cadeau".. een oproep van de PS naar de CD&V.. die laatste staat bekend als een partij die het zeker niet nauw neemt met beloftes en trouw aan een gegeven woord. Het wordt dan ook uitkijken of ze na Leterme zijn knieval nu ook door de knieen gaan voor Wallonie.

Don Viona

20 september 2010

REGERINGSVORMING 2010 - Geen breuk tussen PS en N-VA.

De gevreesde breuk tussen N-VA en PS is er niet gekomen.
Na een urenlang gesprek tussen de kopstukken Bart De Wever en Elio Di Rupo is er beslist dat er morgen een speciale werkgroep over de hervorming van de financieringswet wordt opgestart. Die wordt voorgezeten door een N-VA'er en een PS'er. De koninklijke bemiddelaars Pieters en Flahaut onderhouden ondertussen informele contacten met de andere partijen, over institutionele standpunten. In de loop van volgende week volgt er een evaluatie.
Een crisis is dus vermeden en de preformatie kan verdergezet worden. Het topoverleg tussen Di Rupo en De Wever was rond 14.30 uur begonnen in de Wetstraat 10. Bij het aankomen drukten de protagonisten kameraadschappelijk de hand. Rond 16.30 uur was de ontmoeting nog altijd aan de gang.
Enkele uren voor de vergadering werd de druk op de Vlaams nationalisten nog opgevoerd. Zowel PS als cdH wezen N-VA vanochtend op de radio met scherpe bewoordingen op zijn verantwoordelijkheid. CdH-staatssecretaris Melchior Wathelet zei op Radio 1 dat zijn partij wel degelijk open staat voor responsabilisering, een strijdpunt van N-VA. "Wij zijn zelfs vragende partij voor responsabilisering", zei Wathelet, die van N-VA een teken van vertrouwen verwachte.
"De N-VA-voorzitter kan niet eisen dat de Franstaligen capituleren", zei Brussels minister-president Charles Picqué (PS) op de RTBF-radio. "Ook De Wever moet op zijn beurt toegevingen doen. Als nationalisten op zoek zijn naar superioriteit voor één groep en zelfs de vernietiging van een andere groep willen, dan worden het politieke vijanden." Ook had Picqué het weer over de noodzaak van een plan B voor het geval het einde van België zich zou opdringen.
Volgens de Brusselse minister-president zal een herziening van de financieringswet het solidariteitsprincipe aantasten en heeft de herziening enkel tot doel Vlaanderen te bevoordelen. Hij vindt dat Vlaanderen profiteert van het consumptiefederalisme omdat het gebruik maakt van Brussel zonder het te geven wat het toekomt. "Het zijn wij die zakgeld geven", klinkt het. Picqué staat ten slotte niet afkerig tegenover een terugkeer van de liberalen, als die meer gedaan zouden krijgen van De Wever, wat hij echter betwijfelt.
(bron:kh/belga/adv)

Reactie: Daarmee zijn nieuwe verkiezingen uitgesteld..maar of ze er nu zonder toegevingen zullen inslagen wil ik nog eens zien... al wordt het de hoogste tijd dat Belgie terug een stabiele regering krijgt...voor Leterme & C° alles om zeep helpt; of gaan we toch liever voor een republiek ??

Don Viona

KINDERMISBRUIK - "Vaticaan is volledig foute instelling"

Belgische advocaten willen kerkmisbruik voor VS-rechter.
Advocaten Walter Van Steenbrugge en Christine Mussche, die een dertigtal slachtoffers van misbruik door geestelijken verdedigen, gaan eind deze maand samenzitten met Amerikaanse collega's. Die hebben het Vaticaan gedagvaard in zaken over misbruik en het Hooggerechtshof heeft de zaken ontvankelijk verklaard. Ze hopen zo toch straffen en schadevergoeding te verkrijgen.
Om ondanks het debacle van Operatie Kelk toch straffen uit de brand te slepen, gaat Van Steenbrugge eind september gegevens uitwisselen met Amerikaanse collega's. Het dagvaarden van de kerk ligt moeilijk, omdat die geen rechtspersoon is, maar bij een staat als het Vaticaan is die optie er wel.
"Het Hooggerechtshof heeft in de VS twee zaken tegen het Vaticaan ontvankelijk verklaard, wat heel opmerkelijk is. In die zaken zijn stukken aangevoerd die aantonen dat er directieven zijn vanuit het Vaticaan om gevallen van kindermisbruik toe te dekken. Daar worden zelfs bijbelse teksten voor aangevoerd", zegt Van Steenbrugge. "Het Vaticaan op zich is dus een volledig foute instelling. Hoe hoger in de structuur, hoe fouter ook."
Collega-advocaat Christine Mussche merkt wel op dat de Amerikaanse procedures tegen het Vaticaan nog niet gegrond verklaard zijn. "Pas als dat het geval is, kan het tot een proces komen. Of de zaak gegrond is, hangt af van de cases die de advocaten kunnen aanvoeren." Vandaar ook dat de advocaten nu trachten de documenten in handen te krijgen die werden aangetroffen bij de huiszoekingen in het aartsbisdom van Mechelen en in de woning van kardinaal Danneels.
(bron:belga/tw)

Reactie: Het is reeds ver gekomen dat wij hier in Belgie beroep moeten doen op de Amerikaanse rechtspraak.. hier blijkt het gezien de vermening van staat , justitie en de kerk onmogelijk om perverte geestelijken veroordeeld tekrijgen... erger nog om een schadevergoeding tebekomen. Hopelijks lukt in de VS wat hier niet lukt, de veroordeling van de kerk als criminele organisatie met de daar bijhorende veroordelingen en straffen.. onze kinderen misbruiken moet bestraft worden...en streng ook.

Don Viona

ANTI-ROKERS - Rookverbod goed voor verlies 176 arbeidsplaatsen.

Philip Morris verlaagt sigarettenproductie in Bergen op Zoom (NL).
Sigarettenfabrikant Philip Morris gaat de productie in Nederland terugschroeven omdat de sigarettenconsumptie verder daalt. In de fabriek van Philip Morris in Bergen op Zoom, net over de grens met België, gaat dit de komende drie jaar mogelijk ten koste van 176 arbeidsplaatsen, zo maakte de fabrikant van onder meer Marlboro bekend.
Op dit moment worden er in Bergen op Zoom jaarlijks 87,7 miljard sigaretten gemaakt. In 2013 komt dit uit op 75 miljard. In 2006 kwamen er jaarlijks nog 96 miljard sigaretten uit de fabriek, aldus een woordvoerder van de Amerikaanse fabrikant.
(bron:anp/dea)
Reactie: Dit is wat ik reeds lang voorspel..honderen werkplaatsen zullen verloren gaan, en niet alleen in Nederland maar ook hier in Belgie.. Wie zal deze mensen het loonverlies vergoeden door een oneerlijke strijd van de anti-tabak lobby. Wordt vervolgt op de kantoren van de RVA...

Don Viona

REGERINGSVORMING 2010 - Straks opnieuw naar de stembus?

Trekken we straks opnieuw naar de stembus?
Als de ultieme onderhandelingen van vanmiddag afspringen, betekent dat het definitieve einde van de poging tot regeringsvorming met de huidige zeven partijen. En wat dan? Nieuwe verkiezingen lijken allesbehalve een irrealistische piste.
Welgeteld 99 dagen na 13 juni, zijn we vandaag. Na ruim drie maanden onderhandelen, ziet het er sterk naar uit dat we straks weer helemaal bij af zijn. Verder zelfs.
Want als de gesprekken tussen de koninklijke bemiddelaars Pieters (N-VA) en Flahaut (PS) met PS-voorzitter Elio Di Rupo en N-VA-voorzitter De Wever afspringen, dan is dat meer dan waarschijnlijk het absolute einde van de constellatie met de zeven partijen die tot nu toe aan tafel zaten. En is de impasse compleet. Want welke opties resten er dan nog?
1. De liberalen erbij halen
Didier Reynders zit te springen om de MR binnen te loodsen, voor Open VLD hoeft het niet bepaald. Los van het feit dat ook de PS deze piste niet bepaald een warm hart toedraagt (Di Rupo trekt nog liever opnieuw naar de stembus) en CD&V ook al een njet liet weerklinken, is het maar de vraag of de blauwen binnenhalen een wondermiddel is om N-VA en PS plots aan hetzelfde zeel te doen trekken.
2. N-VA buiten
Volgens sommige stemmen binnen de N-VA wordt er druk gewerkt aan een scenario om de Vlaams-nationalisten buiten te werken. Een regering van nationale eenheid met aan beide kanten van de taalgrens de drie klassieke partijen, zou dat dan moeten worden. Ook deze piste lijkt weinig waarschijnlijk, want geen enkele Vlaamse partij ziet zoiets zitten.
3. Nog eens verkiezingen
Loopt het spaak, dan is het aan de koning om nog maar eens te proberen om een wit konijn uit zijn grote hoed te toveren. Lukt dat niet, dan lijken de tweede federale verkiezingen dit jaar zeer dichtbij te komen
(bron:lvi, avb)

Reactie: Binnen een paar uren zullen we weten waar we ongeveer staan , en of Belgie nog een toekomst heeft.. want wat wil men bereiken met nieuwe verkiezingen... een nog sterker en bewuster Vlaanderen dat zeker in de toekomst niet meer zal toegeven aan de druk van koning en PS.Dit is de visie van het N-VA...en met hun veel brave Vlamingen..

Don Viona

19 september 2010

GEWELD - UPDATE - 2 Doden bij oplossen allochtone familievete.

Schutter dubbele moord Meulebeke is opgepakt .
De dader van de dodelijke schietpartij in Meulebeke is opgepakt en hij zal voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter. Het gaat om de broer van de man die eerder werd ondervraagd, maar weer werd vrijgelaten. De politie moest de hele nacht patrouilleren in de buurt.
Gisteren werden even na de middag twee broers van 32 en 33 doodgeschoten in Meulebeke. Het gaat om Belgen van Turkse origine. Een van de slachtoffers stierf ter plaatse, terwijl de andere op weg naar het ziekenhuis in Roeselare het leven liet. Een familievete zou aan de basis liggen van de schietpartij.
Het duo werd neergeschoten bij een bezoek aan twee andere broers waarmee ze in onmin leefden. Wellicht schoot een van de twee broers die werden bezocht, de slachtoffers neer. Ze werden getroffen door verschillende kogels. Buren zagen een wagen wegrijden, met daarin de vermoedelijke dader.
Diens broer werd gisteren in de kraag gevat en opgepakt, maar na ondervraging weer vrijgelaten. Nu is de tweede broer, die dus gevlucht was, opgepakt en voor de onderzoeksrechter geleid.
Veel informatie is er niet. Het parket wil niets kwijt over de omstandigheden waarin de dader kon worden opgepakt. Er is alleen de bevestiging dat de man morgen voor de onderzoeksrechter zal verschijnen.
Na het incident kwam het tot spanningen tussen de vele opgedaagde mensen uit de Turkse gemeenschap en de politie. Die heeft de hele nacht in de straten van Meulebeke gepatrouilleerd. Vanmorgen heeft een lijkschouwing van de slachtoffers plaatsgevonden
.(bron:Belga/VRT)

Reactie: We zitten hier midden in een voorbeeld van een cultuur-shock, een mensenleven lijkt totaal waardeloos voor sommigen en problemen kunnen enkel opgelost met overmatig geweld.. hoelang nog moeten wij "origine" belgen dulden dat deze mensen met schietklare wapens wegkomen. Zij betekenen een gevaar voor de samenleving...

Don Viona

INTEGRATIE - Onze kinderen eten onbewust "Halal" vlees.

"1 op 10 Nederlandstalige scholen in Brussel serveert enkel halal"
Vlaams Belang heeft met eigen onderzoek in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel onderzocht in welke mate de schoolkeuken aangepast wordt aan "de multiculturele context". Iets meer dan de helft van de 61 ondervraagde scholen serveert geen varkensvlees om de moslimgemeenschap niet tegen de borst te stoten. Twaalf procent van de scholen serveert uitsluitend halal voedsel.
"Onthutsend", zegt Brussel fractievoorzitter Dominiek Lootens, die de halalmanier van slachten "barbaars" noemt. Moslims eten enkel halal of rein vlees dat afkomstig is van dieren die onverdoofd en met de kop in de richting van Mekka geslacht zijn. Het vlees wordt vervolgens gezegend door een imam.
Vlaams Belang vindt het ongehoord dat niet-moslimkinderen, vaak zonder dat zij of hun ouders het weten, opgedrongen worden halalvlees te eten. Lootens heeft het over "
toegeven aan de druk van de radicale moslims die een blinde navolging van de sharia, de islamitische wet, eisen".
Vlaams Belang presenteert de resultaten van zijn studie morgen aan de pers.
(bron:belga/lb)

Reactie: Zonder het VB achterna tewillen lopen moet ik bij deze akkoord gaan dat dit niet kan... dit is de omgekeerde logica.. Moslims moeten zich integreren in onze maatschappij..en niet wij in die van hun... wij zijn al tolerant genoeg denk ik.
Ik kijk uit naar de reactie van sommige partijen o.a diegene welke enkel door de stemmen van deze groep extremen kunnen overleven.

Don Viona

GENT - Vredesactivisten bezetten Belfort.

Gents Belfort bezet door vredesactivisten.
Het Gentse Belfort is vanmiddag tijdens een verrassingsactie ingenomen door vijftig vredesactivisten. "We bezetten het symbool van de vrijheid van onze stad naar aanleiding van de nakende militaire EU-top", klinkt het.
De 50 activisten kochten netjes tickets en stapten de toren op. Eenmaal boven werd de lift geblokkeerd en de smalle toegangstrap bezet. Ze hingen spandoeken op de gaanderij met de boodschappen "War stops here" en "Oorlog stopt hier" en lange zwarte linten.
"De rouwlinten verwijzen naar de meer dan 10.000 slachtoffers die ondertussen zijn gevallen door de oorlog in Afghanistan", aldus Vredesactie Gent. Daarom duurt de bezetting 10.000 seconden.
"Verschillende Europese landen zijn al jaren betrokken bij de zinloze militaire operatie in Afghanistan, die vooral leidt tot massaal veel burgerslachtoffers en een verdere verarming van het land". "België heeft er nog steeds troepen en gevechtsvliegtuigen. We kunnen niet toestaan dat de voorbereidingen van dit soort oorlogen ongestoord voortgaan vanuit onze Vredesstad." De actievoerders roepen de defensieministers bovendien ook op om kernwapens uit Europa weg te halen.
Bvba Artoria, die het Belfort in concessie heeft, is woedend en haalde de politie erbij. "Inkomstenderving, dit kost ons 500 euro aan toegangskaartjes per uur", aldus de zaakvoerster.
Gisteren busten de actievoerders ook al 28.000 pamfletten in Gent. Met een persiflage op een stedelijke informatiebrief roepen ze de bevolking op voor een vredesmanifestatie op 23 september om 19 uur op het Gentse Woodrow Wilsonplein. Meer informatie op
www.gentenaarstegenoorlog.be (bron:belga/edp)

Reactie: Mooi en ik kan er voor een stuk inkomen, en de manier waarop ze het hebben gedaan valt mee..
Maar waar men de massa ook beter eens attent zou op maken is dat deze oorlog in Afghanistan een zuivere religie oorlog is... islam extremisten willen daar de macht.. en vergeet 9/11 niet waar het allemaal mee begon. Mijn vraag dan aan deze groep.. hoe los je zo iets op zonder wapengekletter ??

Don Viona

GENT / NEVELE - Bestuurder verdrinkt in sloot na ongeval.

Bestuurder (25) uit Nevele verdrinkt na ongeval.
In Nevele is vanochtend een bestuurder om het leven gekomen nadat zijn voertuig na een ongeval lange tijd onder de waterlijn lag. Dat zegt het parket van Gent.
Het ongeval gebeurde iets na 4 uur in de Graaf Van Hoornestraat in Nevele. Een 25-jarige autobestuurder uit Nevele verloor de controle over het stuur. Het voertuig kwam op zijn dak tegen een betonnen duiker in de sloot terecht.
Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, zat de bestuurder gekneld in zijn voertuig onder de waterlijn. De jongeman werd bevrijd door de brandweer, maar overleed ter plaatse. Het parket stuurde een deskundige ter plaatse om de oorzaak van het ongeval te achterhalen.
(bron:belga/adv)

Reactie: Dit lijkt wel een toepassing van "de wet van Murphy" (als een gebeurtenis zich een oneindig aantal keer herhaalt en iedere keer is er een kleine kans dat iets misgaat, dan gaat het vroeg of laat een keer goed mis....)

Don Viona

BIZAR - Autovrije Zondag = Auto Pestdag.

Opnieuw Autovrije Zondag in tientallen steden.
Vandaag is het opnieuw Autovrije Zondag. Opnieuw maken tientallen kleine en grote steden en gemeenten hun centrum autovrij en organiseren er allerlei activiteiten. De Autovrije Zondag is het hoogtepunt van de Aardig-op-weg-week.
De Aardig-op-weg-week en de Autovrije Zondag zijn een initiatief van Komimo, de Koepel Milieu en Mobiliteit, en minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V).
In totaal nemen dit jaar 32 steden en gemeenten deel en 46 buurten, waar verenigingen van de gelegenheid gebruik maken om een speelstraat op te zetten, een buurtfeest te houden of andere activiteiten. Niet alle steden en gemeenten houden hun autovrije zondag op 19 september: Herent en Tielt hebben dat de 12e al gedaan, Essen, Leuven en een buurt in Boechout pas de 26e.
Voor de Autovrije Zondag worden er ook heel wat activiteiten georganiseerd in het autovrije centrum. Zo is er een schone voertuigenmarkt in Brugge, een fietswash in Sint-Truiden en een huifkarrentocht in Leuven.
De NMBS en De Lijn bieden speciaal voor de Autovrije Zondag goedkope tickts aan. De spoorwegen hebben een speciaal mobiliteitsticket op 18 en 19 september dat 9 euro kost en een verplaatsing toelaat tussen twee Belgische stations. De Lijn zorgt voor een dagpas van 2,50 euro waarmee men onbeperkt kan reizen met alle trans en bussen op 19 september.
Een overzicht van de deelnemende steden en gemeenten en van de activiteiten die georganiseerd worden, vindt u op de site van Komimo.
http://www.komimo.be

Reactie: Hoe men het ook uitlegt het is een beperking van onze bewegingsvrijheid en dat kan niet..automobilisten betalen rijtaksen en allerhande andere taksen berekend op 365 dagen gebruik maken van ons gehele wegennet... en dat wordt nu zomaar beperkt. En wat met mensen die niet met een fiets kunnen,durven of willen rijden..?
Nee, deze maatregel is er één teveel.

Don Viona

KINDERMISBRUIK - Jean-Marie Dedecker wil van Vangheluwe zelf castreren.

Jean-Marie Dedecker: "Vangheluwe castreren met twee bakstenen".
Voormalig LDD-voorzitter en Kamerlid Jean-Marie Dedecker vindt dat ex-bisschop Roger Vangheluwe "als notoire pedofiel stante pede opgepakt moet worden, naar een gevangeniscel gebracht en gecastreerd worden". "Ik wil dat laatste trouwens zelf doen met twee bakstenen", zegt hij in een interview.
Dedecker noemt het ongehoord dat de katholieke kerk een eigen behandeling opeist voor pedofiele of andere seksuele misstappen van haar bedienaars. "Die doofpotstrategie moet eindigen. Het gerecht en niemand anders moet seksuele misdrijven opsporen en vervolgen."
Al vermoedt Dedecker meer en meer dat het gerecht zelf boter op het hoofd heeft. "Hoeveel klachten over seksueel misbruik van priesters zijn er de laatste dertig, veertig jaar effectief vervolgd geweest en hoeveel werden er doodgezwegen of geseponeerd?", vraagt het Kamerlid zich af. "Hoeveel samenzweringen zijn er tussen justitie en de kerk? Vergeet niet dat de broer van Danneels tot in 2007 voorzitter was in de rechtbank van eerste aanleg in Brugge. Dat zijn dingen die dringend onderzocht moeten worden", gaat Dedecker voort. "
Alles hangt aan elkaar!"
Ook elders in het interview laat Dedecker zich gaan. Zo wil hij minister van Mobiliteit Hilde Crevits "op een flitspaal zetten en met eieren bekogelen", omdat ze recent de komst van 73 nieuwe flitspalen aankondigde. "Zelfs de politie vindt dat het meer met graaicultuur te maken heeft dan met verkeersveiligheid", sneert Dedecker, die nog zegt te weten dat politiezones die veel flitsen een percentage krijgen van het geïnde geld.
(bron:belga/adv)

Reactie: J.M op zijn bekende manier.. beetje grof ,maar in zijn woorden zit wel veel waarheid...en ja ik zelf wil hem het doekje tegen het bloeden aanreiken als hij die castratie uitvoerd en met eieren wil ik ook nog wel eens gaan gooien... :-))

Don Viona

18 september 2010

OPINIE - Einde van "de paus" nabij ..

De wereldvreemdheid van oude mannen heeft geleid tot de crisis waarin de Kerk zich nu bevindt.
Er is dus maar één oplossing...
Ik heb veel respect voor aartsbisschop Léonard. Ik denk dat hij zich bewust is van de vreselijke dingen die binnen zijn instituut decennialang met onwelriekende mantels zijn toegedekt. En eigenlijk heb ik ook wel te doen met zijn voorganger kardinaal Danneels, die het ongetwijfeld goed meende. Voor we in deze voor de Kerk turbulente tijden terechtgekomen waren, is me vaak verteld wat voor een voortreffelijke mensen deze hoogwaardigheidsbekleders wel waren. Ik twijfel daar niet aan. Ook de paus zou naar verluidt een hoogst aimabel man zijn.
Hoe komt het dan toch dat al die integere mensen niet hebben kunnen verhinderen dat hun Kerk in een crisis is beland waarvan men zich nu openlijk afvraagt of ze die nog ooit te boven zal komen?
Ik denk dat we ons beter zouden afvragen hoe de Kerk erin geslaagd is om de beerput zo lang bedekt te houden. Want eigenlijk wisten zelfs gewone mensen al lang dat er onnoembare dingen gebeurden achter de muren van kerken, scholen en internaten. Het vaak met een monkellachje geïmiteerde zinnetje ‘kom eens naar mijn kamer' is daar het spreekwoordelijk bewijs van geworden.
Er is helaas geen reden om te denken dat deze wandaden een fenomeen zouden zijn van een recent verleden. Er valt alleen te vrezen dat er vroeger nog minder over gesproken werd dan nu. Zoals de Kerk ons zo goed heeft geleerd is de mens zwak en is hij altijd vatbaar geweest voor de zonde. Laten we er dus maar van uitgaan dat wat nu eindelijk aangeklaagd en veroordeeld wordt een inherent probleem is van de Kerk.
Terwijl de achtbare dienaren van de Kerk zich te buiten gingen aan verachtelijke seksuele wandaden, bleef het heilige Roomse instituut zich opwerpen als de alwetende morele behoeder van de goedgelovige bevolking. Voor de hooggeleerde ideologen van het Vaticaan paste seksualiteit enkel binnen het huwelijk, en zelfs daar mocht het enkel met de procreatie als doel. Seks voor het huwelijk, voorbehoedsmiddelen, masturbatie,... het was allemaal des duivels.
Maar de Kerk ging verder: de homoseksuele gelovige kon enkel op de woedende toorn van zijn Kerk rekenen. En Rome pleegde schuldig verzuim door zijn absurde verzet tegen het gebruik van het condoom in de strijd tegen aids. En laten we toch nooit vergeten dat tot niet zo heel lang geleden iemand die scheidde er zeker kon van zijn meteen ook zijn job bij een katholieke werkgever te verliezen. Vele leraars verloren zo hun werk; vele levens werden zo vernietigd. Maar tot op heden heeft het katholieke onderwijs zich niet verontschuldigd voor al dat onrecht.
De katholieke Kerk is eeuwenlang geleid door oude mannen die nooit als mensen geleefd hebben en hun eigen fantasiewereld bij elkaar verzonnen hebben. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de katholieke Kerk het zo moeilijk heeft met alles wat met seks te maken heeft. Het bizarre geloof in het maagdelijk moederschap van Maria, zwanger van de heiland die uit haar geboren wordt zonder toedoen van een man, kan symbool staan voor de katholieke ontkenning van de menselijke seksualiteit. Dit dogma is misschien wel de basis van de erfzonde waardoor de Kerk zich vandaag in een diepe crisis bevindt: normale seksuele drift werd door denkers van Rome steeds geassocieerd met zonde. Van de dienaars van de Kerk werd bovenmenselijke onthechting en abstinentie verwacht; als ze daar niet in slaagden bood de biechtstoel een uitweg. De Kerk betaalt vandaag de prijs van deze eeuwenoude hypocrisie.
In de zestiende eeuw maakte de Kerk haar grootste crisis door, toen Luther en Calvijn haar decadentie niet langer konden aanzien. Ook toen had Rome het moeilijk om zich te hervormen; de afscheuring van de protestanten was het onvermijdelijke gevolg van die halsstarrigheid.
Ik denk dat het nu tijd is dat de katholieke Kerk zich grondig vernieuwt en een echte moreel baken wordt voor de mensen van deze tijd. Daarvoor is een sterk signaal nodig vanuit Rome. Vandaar deze eenvoudige, maar naar mijn bescheiden oordeel efficiënte oproep: "
Benedictus, red uw Kerk, treed af en maak plaats voor een vrouwelijke paus!" (bron:LucasVander Taelen )

Ter info
Don Viona

GEWELD - 2 Doden bij oplossen allochtone familievete.

Twee doden bij schietpartij in West-Vlaamse Meulebeke.
Bij een schietpartij in het West-Vlaamse Meulebeke zijn vanmiddag twee doden gevallen. De slachtoffers zijn twee Belgen van Turkse origine. Het gaat om broers van 33 en 32 jaar oud. De slachtoffers waren op bezoek bij twee andere broers in de Vuilputstraat om een oude familievete uit te klaren. De ruzie laaide echter hoog op en beide gastheren schoten de twee neer op de stoep voor hun woning.Dat heeft Tom Janssens, woordvoerder van het parket van Kortrijk, gemeld.
Een van hen overleed ter plekke, de andere op weg naar het ziekenhuis.
Het motief van de schietpartij is niet duidelijk, maar vermoedelijk gaat het om een familievete. De twee daders zijn nog voortvluchtig.Na het incident kwam het tot spanningen tussen de vele opgedaagde Turkse Belgen en de politie. De ordediensten blijven daarom de komende uren alert om mogelijke onregelmatigheden het hoofd te bieden.
(bron:belga/adv/ka/eb)

Reactie: Dat deze vorm van geweld een cultuur tijdbom is wordt steeds duidelijker, maar het aanklagen mag niet zonder voor racist teboek testaan. Is het normaal dat doorsnee burgers wapens in huis hebben die blijkbaar schietensklaar liggen.. steeds meer moeten wij...origine belgen tot de conclusie komen dat ons onveiligheidsgevoel terecht is en men er niets wil aan verhelpen.

Don Viona

GENT / Zwijnaarde - Chaos op E40 door bom.

3.500 auto's op E40 omgeleid voor ontmantelen bom.
Gouverneur André Denys coördineerde de actie samen met de burgemeesters van Gent en Merelbeke
De E40 werd vanmorgen afgesloten en 3.500 auto's werden omgeleid omdat DOVO, de ontmijningsdienst van het leger, in Zwijnaarde een vliegtuigbom uit de Eerste Wereldoorlog moest ontmantelen. Dat heeft de gouverneur van Oost-Vlaanderen gemeld.
Vrijdagnamiddag werd langs de Scheldekanaaltragel in Zwijnaarde, op de plaats van het toekomstige bedrijventerrein 't Eilandje, een 250 kilo zware vliegtuigbom uit de Eerste Wereldoorlog aangetroffen. De bom zat naar verluidt vast in slib uit het kanaal Gent-Terneuzen.
DOVO kwam ter plaatse en er werd beslist om de bom vanmorgen te ontmantelen. Tussen 7.20 en 7.35 uur werd de E40 afgesloten tussen het klaverblad in Zwijnaarde en de afrit Merelbeke. Daardoor moesten 3.500 automobilisten op het klaverblad omrijden. Vier schepen op het Scheldekanaal werden tegengehouden en het personeel van de bedrijven Domo, Pillaert en het bedrijventerrein Nijverheidsweg moest binnenblijven.
Gouverneur André Denys coördineerde de actie samen met de burgemeesters van Gent en Merelbeke. Volgens DOVO kon het ontstekingsmechanisme vlot uit de bom verwijderd worden. Het springtuig zelf werd meegenomen om later te worden vernietigd.
(bron:belga/ka)

Reactie: Gelukkig werd door het vroege uur een totale chaos vermeden..

Don Viona

KINDERMISBRUIK - Minister De Clerck wil geen onderzoekscommissie.

De Clerck roept slachtoffers op zich tot Justitie te wenden.
Minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) is persoonlijk niet gewonnen voor een parlementaire onderzoekscommissie naar het seksueel misbruik binnen de Kerk. Dat zei hij in de Kamercommissie Justitie. De Clerck riep de slachtoffers van seksueel misbruik op om zich tot Justitie te wenden.
Heel wat parlementsleden hadden vragen bij het protocolakkoord dat Justitie destijds sloot met de commissie-Adriaenssens. Minister De Clerck benadrukte dat hij sinds het uitbreken van de zaak gehandeld heeft "in alle onafhankelijkheid en met de wil om justitie zo goed mogelijk te laten functioneren". "Justitie is uiteraard de eerste om strafrechtelijke dossiers op te lossen", zei de minister.
De Clerck hoopt dat professor Adriaenssens het parlement meer toelichting kan geven bij de bevindingen uit zijn rapport. Hij is er ook voorstander van om een beroep te doen op experten om de problematiek van seksueel misbruik aan te pakken. Een onderzoekscommissie die de slachtoffers opnieuw moet horen ziet hij persoonlijk niet zitten.
De Clerck riep de slachtoffers op om zich tot het gerecht te wenden. "
Richt u tot het gerecht. Lieve Pellens is coördinerend magistraat bij het federaal parket".
Volgens de minister kan de problematiek van seksueel misbruik niet alleen door justitie opgelost worden. "Justitie en hulpverlening moeten elkaar versterken". Allerhande samenwerkings akkoorden hierrond moeten daarvoor geëvalueerd worden en er moet een formele dienst komen waar volwassen slachtoffers van seksueel misbruik terecht kunnen.
De Kamercommissie nam nog geen beslissing over welk parlementair initiatief er zal komen.
(bron:belga/lb)

Reactie: Natuurlijk wil De Clerck dat alles via justitie gaat , dan houden hij en zijn diensten de controle over wat mag en niet mag geweten zijn en ook wat men ermee doet.
Waarom anders heeft men de daden van een behoorlijke onderzoeksrechter ondergraven..en in opdracht van wie is dat gebeurd ..? Dit is pure belangenvermening in een apenland waar "scheiding van kerk en staat" een fabeltje zijn.

Don Viona

17 september 2010

HEMEL & HELL - Paus noemt ongelovigen Nazi's en gevaarlijk.

Paus Benedictus linkt ongelovigen aan nazi's.
Paus Benedictus XVI heeft tijdens zijn bezoek aan het Verenigd Koninkrijk "ongelovigen" gewaarschuwd door onder meer een link te leggen tussen atheïsme en nazisme. In zijn speech in Edinburgh in aanwezigheid van onder meer de Britse koningin waarschuwde de heilige vader dat "het uitsluiten van God en van godsdienst en de daaraan verbonden deugden" tot vreselijk dingen leiden. Als voorbeeld gaf hij de nazi's en omschreef hij Adolf Hitler als de verpersoonlijking van "atheistic evil".
De paus waarschuwde in zijn speech dat Groot-Brittannië, dat hij een land noemde dat gebouwd was op christelijke fundamenten en volgens hem ook groot werd door "het respect voor die traditionele waarden", dreigt ten prooi te vallen aan wat hij "agressieve vormen van secularisme" noemde.
Secularisme is de overtuiging dat religie en geloof geen invloed mogen uitoefenen op de maatschappij, of, dat er geen verstrengeling mag zijn tussen religieus gezag en overheidsmacht, en dat de staat zich neutraal opstelt tegenover alle religies, voor zover deze de burgerlijke wetgeving integraal erkennen en respecteren. Secularisme impliceert ook dat overheden hun onderdanen beschermen tegenover eventuele religieus gemotiveerde inbreuken op hun rechten.
Om het gevaar even in de verf te zetten haalde de paus een hem niet onbekend voorbeeld aan, dat van de nazi's, "tegen wie de Britten zo moedig vochten" en "
wier tirannie als doel had god uit de samenleving te bannen en onze sympathie ten opzichte van velen, in het bijzonder de joden, te onderdrukken."
De uitspraken hebben opnieuw voor ophef gezorgd. "Ons secularisme en ons, respect voor de vrije wil is niet iets om te bekritiseren, maar om te bejubelen", zei Terry Sanderson, voorzitter van de National Secular Society. Anderen waren minder subtiel: "Het is niet aan een man die miljoenen doden in Afrika op zijn geweten heeft door zijn standpunt ten opzichte van condooms en die homoseksualiteit als een afwijking beschouwt om ons de les te komen spellen over in wie en wat we moeten geloven" was daar zowat de teneur.
Eerder op de dag had de paus tegen journalisten gezegd dat pedofilie een ziekte was waarbij de vrije wil wordt uitgeschakeld, en ontnam daarmee meteen de verantwoordelijkheid van de kerk in pedofiliezaken.
(bron:mvl)

Reactie: Voor mij en vele anderen is de maat vol, deze kerel moet ophouden met waanzin te preken en de mensheid in zijn diepste zijn aantevallen en te beledigen. Onze eigen wil en onze eigen gedachten zijn ons hoogste goed... sluit deze kerel op voor iemand domme dingen gaat doen, want hij is het niet waard..

Don Viona

KINDERMISBRUIK - Speelt Minister De Clerck onder één hoedje met de kerk ?

Parlement debatteert over seksueel misbruik in de Kerk.
De commissie Justitie van de kamer is vannamiddag vervroegd bijeen gekomen om te debatteren over mogelijke initiatieven die de politiek kan nemen om seksueel misbruik binnen de Kerk beter aan te pakken. N-VA is geen voorstander van een parlementaire onderzoekscommissie, Sp.a, Groen! en Open VLD wel.
N-VA vroeg bij monde van Sophie De Wit om de oprichting van een expertencommissie, los van de politiek en de Kerk. CD&V herhaalde zijn pleidooi voor een bijzondere parlementscommissie die seksueel misbruik in elke gezagsrelatie moet onderzoeken, zonder evenwel concrete dossiers te onderzoeken. Ook Open Vld wil een bijzondere commissie.
Sp.a en Groen! willen een echte onderzoekscommissie naar het misbruik in de Kerk. Volgens Sp.a-kamerlid Renaat Landuyt moet dat onderzoek een erkenning zijn "voor een fenomeen dat we lang niet hebben willen zien". Stefaan Van Hecke van Groen! pleitte voor een dubbel spoor: een expertencommissie die de slachtoffers zou horen en bevindingen zou overmaken aan een parlementaire onderzoekscommissie.
Zowat alle partijen vinden dat minister Stefaan De Clerck (CD&V) er moet op toezien dat het gerecht zijn werk doet, onafhankelijk van de Kerk. "Wees de minister van ons recht, niet van onze Kerk", zei Landuyt. Ook de Franstalige partijen drongen er op aan de scheiding tussen Kerk en Staat te bewaken
. (bron:belga/lb)

Reactie: Er moet zeker een onderzoekscommissie komen die zich moet bezighouden met de controle op het politie onderzoek , wat hebben zij reeds gedaan en waarom gebeurd er niets op het veld , en wie kiest bewust de kant van de kerk...en zo ja, waarom , waar staat de minister (CD&V) in deze zaak, is hij wel koosjer?
En een onderzoek naar de regels waarom de kerk betaald wordt met belastinggeld dringt zich op.. dit moet stoppen..ongelovigen willen niet langer betalen voor dergelijke organisaties waarvan een deel van hun leden zich bezighoud met criminele en perverse daden..

Don Viona

GENT - Acht Gentse stadsdiensten betrokken bij zwendel .

Tussen 2006 en 2009 betaalde een schroothandelaar 45.000 euro uit.
GENT - Uit een onderzoek blijkt dat werknemers van acht stadsdepartementen geregeld metalen voorwerpen zoals oude fietsen of koelkasten die ze op het openbaar domein vonden naar een schroothandelaar brachten. Het geld dat ze daarvoor cash ontvingen werd in de 'sociale kassen'' van de diensten gestopt of door de werknemers in eigen zak gestoken. Tussen 2006 en 2009 werd 45.000 euro betaald door de schroothandelaar voor 495 transacties. Deze diensten gebruiken hun 'sociale kas' om samen iets te doen of geschenken te kopen bij speciale gelegenheden. Tot nog toe heeft één werknemer bekend dat hij 50 euro ontving, maar hij heeft die som terugbetaald. De burgemeester vroeg het auditcomité om een onderzoek uit te voeren. Dat comité zal moeten beslissen of er een grondiger onderzoek komt. Het college van burgemeester en schepenen moet beslissen of er tuchtsancties komen en of er dossiers moeten worden overgemaakt aan het parket. De stad stelde al een nieuwe omzendbrief op waarin een regeling staat voor gevonden voorwerpen.(bron:Karel Van Keymeulen)

Reactie: Na de Politie en Ivago worden nu 8 andere stadsdiensten betrapt op zwendel of /en misbruik.
Een onderzoek moet er zeker komen , maar of er effectief straffen of sancties zullen volgen weet ik zo nog niet.. de regel dat "de pot de ketel verwijt zwart tezijn" is ook hier van toepassing...dus zal alles wel toegedekt blijven.

Don Viona

GENT - Schepen Peeters: Monumentenzorg doet aan volkerenmoord

GENT - De Vlaamse ambtenaren van Monumentenzorg zijn zo ongeveer volkeren-moordenaars.
Dat vindt tenminste Gents schepen Christophe Peeters (Open VLD), nooit om een straffe uitspraak verlegen.
De regels die ze bij Monumentenzorg opleggen, beginnen stilaan een genocidair karakter te krijgen', zei Peeters in de gemeenteraadscommissie die het energieverbruik van de stadsgebouwen besprak. ‘Het grenst aan het waanzinnige, absurde en zelfs misdadige om maatregelen te verbieden om rationeler om te gaan met energie', ging Peeters door.
Oorzaak van zulke boude beweringen? De stad Gent heeft nogal wat historische gebouwen in eigendom en als het stadsbestuur voorstellen doet om die beter te isoleren of elektrische verwarming wil weren, stuit Peeters - ondanks heroïsche discussies - nogal vaak op een "njet".
‘En nochtans is de klimaatopwarming een van de grootste bedreigingen van de mensheid', betoogde de schepen. Vandaar dus ook zijn verwijzing naar een genocide.

Reactie: Al lijkt het mij toch een beetje overdreven te beweren dat de wereld zal vergaan omdat de stad Gent geen dubbel glas mag plaatsen... maar dat toont anderzijds het verstandelijk niveau van Peeters.

Don Viona

16 september 2010

INTEGRATIE - Allochtone leerlingen moeten in aparte klassen .

Allochtone leerlingen in aparte klassen in Lokerse basisschool.
Allochtone ouders: "Dit is pure discriminatie" In de basisschool van het Onze-Lieve-Vrouwcollege in Lokeren zijn sommige klassen zo ingedeeld dat de allochtone leerlingen apart zitten van hun autochtone leeftijdgenoten.
De school doet dit naar eigen zeggen om de daling van het aantal autochtone leerlingen tegen te gaan. Maar sommige ouders vinden dit pure discriminatie. De lagere school van het Onze-Lieve-Vrouwcollege telt 70 procent allochtone leerlingen.
Almaar meer ouders van autochtone leerlingen halen hun kinderen weg van de school. Omdat het college wil vermijden dat het een concentratieschool wordt, deelt het sommige klassen zo in dat autochtone en allochtone leerlingen in aparte klassen zitten.


Reactie: Dit lijkt mij de enige en meest logische oplossing voor deze school.. kunnen zij het risico lopen al hun autochtone leerlingen teverliezen ?? Men kan nu eenmaal geen mensen dwingen om samentewerken als ze dat zelf niet willen , een school is uiteindelijk de spiegel van de maatschappij. (bron:belga/eb)

Don Viona

KINDERMISBRUIK - Vangheluwe misbruikte ook tweede neefje.

Gerecht wil gevallen bisschop opnieuw ondervragen.
Het schandaal rond Roger Vangheluwe breidt nog uit. De ex- bisschop zou ook een tweede neefje hebben misbruikt. Justitie zal Vangheluwe daarom opnieuw ondervragen.
Het nieuwe misbruik zou dateren uit het begin van de jaren 80. Vangheluwe zou toen een tweede neefje uit zijn familie hebben misbruikt. Hij zou met de man in kwestie al een 'regeling' getroffen hebben. Volgens onze informatie stapte het tweede slachtoffer trouwens nooit met zijn verhaal naar de commissie-Adriaenssens en ook niet naar het parket. De man zou erin geslaagd zijn de zaak een plaats te geven in zijn leven en wil er niet meer aan herinnerd worden. Daarom getuigt hij niet. Niettemin wil het gerecht hem ondervragen.
Justitie, dat inmiddels op de hoogte is van de nieuwe schuilplaats van Vangheluwe, wil ook de ex-bisschop opnieuw aan de tand voelen. Midden mei, drie weken nadat hij zijn ontslag had ingediend, werd Vangheluwe een eerste keer verhoord door het parket van Brugge.
De nieuwe feiten en het nieuwe verhoor wil het parket voorlopig bevestigen noch ontkennen. Maar opvallend is wel dat het deze maand nog een persconferentie plant om het onderzoek rond Vangheluwe - die nota bene nog altijd geen advocaat heeft - grondig toe te lichten.
Dat er nu toch een nieuw verhoor zou komen, is opmerkelijk te noemen. Ex-bisschop Vangheluwe benadrukte tot nu toe altijd dat hij maar één slachtoffer heeft gemaakt en dat die feiten intussen verjaard zijn.
Bij het bisdom Brugge staan ze, sinds het ontslag van Vangheluwe eind april, nog maar van weinig versteld. 'Al hebben we ons nog maar eens verslikt toen we het nieuws vernamen', zegt woordvoerder Peter Rossel. Een gelijkaardige reactie is te horen bij aartsbisschop
André Léonard.
Volgens advocaat Walter Van Steenbrugge, die verschillende slachtoffers verdedigt, blijft het intussen nieuwe klachten regenen over misbruik door geestelijken. Zo zijn er gisteren opnieuw heel wat dossiers binnengebracht bij Justitie.
Intussen wordt steeds duidelijker dat Vangheluwe de draagwijdte van zijn daden nog altijd niet inziet, zoals aartsbisschop Léonard deze week zei. Na het losbarsten van het pedofilieschandaal heeft de gevallen ex-bisschop nog maar één 'vriend' overgehouden. Maar laat net dat Tom Flamez (38) zijn, een priester uit Waregem die twee jaar geleden zelf als leraar een minderjarige aanrandde in het Sint-Vincentiuscollege in Ieper.
De pedopriester, die Vangheluwe door dik en dun steunt, hielp de ex-bisschop toen die in juni zijn laatste spullen nog in het bisdom ging ophalen. Tijdens zijn hele ballingschap in Westvleteren waren de twee erg 'close' en ook afgelopen weekend - toen Vangheluwe de abdij onder druk verliet - zou Flamez hem met zijn auto in alle vroegte zijn komen ophalen
.(bron:belga/Dajo Hermans)

Reactie: Er is maar één goede oplossing; pak deze pervert op en gooi hem in de vergeetput..de enige uitweg voor iedereen die zich schuldig maakt of zich bezighoud met het verbergen van dergelijke misdaden. Zij hebben alle rechten op een menselijke behandeling verspeelt, laten we dan ook zo handelen. Voor de slachtoffers is het ook een levenslang trauma.

Don Viona

GEWELD - UPDATE 2 - Jongetje van 4 jaar gevonden met overgesneden keel.

Moeder verdacht van kindermoord in Eigenbrakel.
De moeder van de 4-jarige kleuter, die gisteren vermoord werd teruggevonden in Eigenbrakel, is aangehouden. De vader, die gescheiden in Brussel woont, staat voorlopig buiten verdenking. De procureur van Nijvel bevestigde dat er eerder al problemen waren in het gezin.
Het lichaam van het jongetje van Syrische afkomst, Mouhamat Rachid, werd woensdagavond rond 20 uur gevonden door joggers vlak bij het huis waar hij woonde. Zijn keel was overgesneden. Er bestaat nog onduidelijkheid over wie de vreselijke moord pleegde maar de procureur van Nijvel lijkt het spoor van een familiedrama te volgen. Er zal een autopsie worden uitgevoerd op het lijkje.
De moeder is daarbij hoofdverdachte nummer één. Na het verhoor werd zij aangehouden. De zus van de kleuter is voorlopig in een instelling geplaatst. Uit het onderzoek blijkt dat de jongen niet werd vermoord op de plaats waar joggers hem vonden. De speurders stelden bovendien vast dat er in het huis net grondig schoongemaakt was.
Het parket probeert de moeder verder te verhoren maar dit loopt naar verluidt zeer moeizaam. Zij spreekt geen Frans en zou al verschillende keren zijn ingestort.
Het kind woonde met zijn moeder en 16-jarige zus in de wijk waar het lijkje ontdekt werd. Rond 20.10 uur bracht de zus de politie op de hoogte van de verdwijning van haar broer. Ze zei dat ze rond 19.30 uur thuis gekomen was en dat haar moeder haar zei dat de jongen verdwenen was terwijl hij in de tuin speelde.
Verscheidene elementen hebben de aandacht van de speurders getrokken na de ontdekking van het lichaam van de kleine Rachid. Op basis daarvan zoekt het parket de verklaring voor het drama in eerste instantie "in de familiale sfeer". De jongen werd rond 19.30 uur op een wandelpad (aan het eind van de rue Ernest Laurent) in de Waals-Brabantse gemeente Eigenbrakel gevonden, op enkele honderden meters van de woning van het gezin. "Er komt nogal wat volk langs op die plaats, dus kon het lichaam er nog niet zo lang liggen", aldus procureur Elslander. "We denken dat de feiten overhaast gepleegd werden, want het lichaam werd niet verstopt."
Niet alleen dat de feiten blijkbaar niet voorbereid werden, maar nog andere elementen vielen op. Zo was de gezinswoning opgeruimd en gepoetst en viel de ontdekking van het lichaam samen met de aangifte van de verdwijning door de 16-jarige zus van het kind. Ook was het jongetje woensdag niet naar school gegaan.
Het parket liet nog weten dat de jeugdrechtbank eerder een dossier behandelde met betrekking tot de opvoeding van de zus. Voorts leek er onenigheid te zijn als gevolg van de scheiding van de ouders.
Door al deze elementen denkt het parket tot dusver dat er geen "derden" betrokken waren bij de misdaad. De zaak is in handen van onderzoeksrechter Puffet.
(bron:belga/kve/eb)

Reactie: De gruwel ten top "een moeder die haar eigen kind de keel oversnijd".. als dit klopt natuulijk. Of moeten wij hier spreken van normvervaging in een cultuur waarin het leven van een kind geen waarde heeft en waar een eremoord moet kunnen. En ja, hier is de doodstraf de straf bij uitstek.

Don Viona

HEMEL & HELL - Paus niet welkom in Groot-Brittannië

Britse weerstand tegen staatsbezoek paus groeit.
Paus Benedictus XVI brengt vandaag een staatsbezoek aan Groot-Brittannië, maar een hartelijk onthaal moet de leider van de katholieke kerk er allerminst verwachten. Dat een van zijn naaste medewerkers Groot-Brittannië vergelijkt met een derdewereldland doet de gemoederen over het Kanaal alleen maar ophitsen. Het bezoek van Benedictus XVI aan Groot-Brittannië is ook tientallen bekende Britten een doorn in het oog. In een open brief in The Guardian van woensdag spreken ze zich uit tegen het pausbezoek.
De 55 ondertekenaars, onder wie acteur Stephen Fry en schrijver/bioloog Richard Dawkins, klagen onder meer over het verzet van het Vaticaan tegen condoomgebruik. Dat leidt volgens hen tot ''grote families in arme landen en de verspreiding van aids''. Ook stellen ze dat de Rooms-Katholieke Kerk te weinig heeft gedaan tegen kindermisbruik. De bekende Britten zeggen dat paus Benedictus XVI als kerkelijk leider het land kan bezoeken, maar niet de eer van een officieel staatsbezoek verdient.
De reis van Benedictus XVI is het eerste staatsbezoek van een paus aan het Verenigd Koninkrijk en duurt tot en met zondag. Als kerkelijk leider is het 28 jaar geleden dat de paus nog eens voet op Britse bodem zette.
(bron:anp/sps)

Reactie: Ik kan de Britten begrijpen..ik zou hem ook niet over de vloer willen..ik heb tenandere nooit vertouwen gehad in oude mannen in een jurk.

Don Viona

POLITIEK - Jan Peumans (N-VA) aangevallen in Wallonië.

Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans en zijn echtgenote kregen zondag in Wezet klappen toen ze na een bezoek aan een ijssalon in hun wagen wilden stappen.
Een opgehitste Waal vond dat de voorzitter van het Vlaams parlement niets te zoeken had in Wallonië. "Aangevallen worden omwille van mijn politieke ideeën, dat had in nooit verwacht", getuigt Peumans.
De feiten speelden zich zondag omstreeks 17.30 uur af. Toen Jan Peumans en zijn vrouw naar hun wagen stapten, werden ze achtervolgd door een dertiger die hen uitschold omdat hij vond dat de N-VA'er niets te zoeken had in Wallonië. Toen de parlementsvoorzitter in zijn wagen wilde stappen, kreeg hij rake klappen. Hij hield er een inwendige bloeding aan de slaap, een scheve kaak en barstende hoofdpijn aan over.
Peumans had geluk dat er net een politiecombi langskwam. Volgens sommigen waren de politiemensen niet vriendelijk en wilde ze de zaak zo laten, maar dat wilde Jan Peumans niet. Op het politiekantoor was de ontvangst wel vriendelijk en werd een proces-verbaal opgesteld dat naar het parket van Luik gestuurd werd.
(bron:belga/tw)

Reactie: De eerste stap naar een burgeroorlog ?? ik hoop dat het nooit zover komt en dat Jan zijn uitspraken over Wallonie ook wat tempert..Want die zijn in vele gevallen erover en de minachting die eruit klink maakt mij zelfs boos.

Don Viona

GEWELD - UPDATE - Jongetje van 4 jaar gevonden met overgesneden keel.

De dood van een jongetje van vier en een half jaar, dat gisteravond met overgesneden keel werd gevonden in Eigenbrakel, houdt verband met "bijzondere context".
Dat verklaarde substituut Christian Vanschuytbroeck vannacht. Mogelijk gaat het om een familiaal drama.
Politie en het parket van Nijvel wilden met de verwijzing naar specifieke omstandigheden de bevolking geruststellen en ongerustheid vermijden over de eventuele aanwezigheid van een geweldenaar in de regio. Het parket weigerde in detail te treden. "Het onderzoek loopt en er moeten nog zaken nagetrokken worden", aldus de substituut, die benadrukte dat hij niets meer kwijt kon om het onderzoek niet in gevaar te brengen.
Het luidt het echter dat een van de ouders van de jongen als mogelijke verdachte wordt genoemd. De ouders zaten verwikkeld in een echtscheiding.
De jongen werd gisteravond rond 19.30 uur door joggers in een wegje vlakbij het stadion Gaston Reiff dat de Rue Ernest Laurent verbindt met de Chaussée de Nivelles (vlakbij het stadion Gaston Reiff). Burgemeester Vincent Scourneau (MR) bevestigde de ontdekking gisteravond al. Het slachtoffer werd naar alle waarschijnlijkheid op een andere plek vermoord en vervolgens op de uiteindelijke vindplaats gedumpt.
Het parket kon in zijn korte verklaring niet bevestigen of de jongen als vermist was opgegeven, of hij uit de regio kwam, en of er reeds iemand opgepakt was. Rond de plaats waar het lichaampje gevonden werd is een veiligheidsperimeter afgebakend. Die blijft voorlopig behouden. In functie van het verloop van het onderzoek kan het parket van Nijvel later vandaag bijkomende informatie geven.
De VRT berichtte gisteravond dat de politie op zoek was naar twee verdachten die zich verplaatsen met een donkerblauwe of zwarte BMW met Poolse nummerplaat. De verdachten zouden zijn weggereden via de Nijvelsesteenweg richting Waterloo
.(bron:belga/mvdb/tw)

Reactie: Wat kan een kind van 4 misdoen dat het op deze afschuwelijke manier moet sterven.. terug een reden om de roep naar de uitvoering van de doodstraf luid telaten klinken... wie dit doet verdient niet televen.. wat moraalridders ook aanvoeren.

Don Viona

15 september 2010

GEWELD - Jongetje van 4 jaar gevonden met overgesneden keel.

Lijkje van kind met doorgesneden keel gevonden in Eigenbrakel.
In Eigenbrakel is woensdagavond rond 20 uur het lichaam van een kind gevonden met de keel doorgesneden. Dat bevestigt de burgemeester van Eigenbrakel, Vincent Scourneau (MR).
Het gaat om een jongetje van 4 jaar uit Eigenbrakel. Het slachtoffer heeft geweld ondergaan, aldus de burgemeester. Het lichaam werd met overgesneden keel teruggevonden.
Een jogger deed de lugubere ontdekking woensdagavond rond 19.30 uur. Het lichaam lag tussen de chaussée de Namur en de rue Ernest Laurent, meldde de krant La Dernière Heure .
Rond 22.30 uur was de politie nog steeds ter plaatse
.(bron:belga/mtm)

Reactie: Welke gruwel moeten we nu weer ondergaan...het wordt gewoon met de dag erger..

Don Viona

KINDERMISBRUIK - Aantal 'ontdopingen' stijgt spectaculair in Vlaanderen.

Het aantal mensen dat zich laat uitschrijven uit het doopregister stijgt spectaculair in heel Vlaanderen.
Het zou gaan om een vertienvoudiging, tot vijftig aanvragen per week.
De stijging van het aantal aanvragen tot uitschrijving is merkbaar in alle bisdommen.
In het Antwerpse bisdom is sprake van 711 alleen al tijdens de laatste vijf maanden van dit jaar. In 2008 ging het nog om 79. ‘We dachten dat 2009 met 132 aanvragen al een zwaar jaar zou zijn, maar dit slaat alles’, zegt Paul Smets. ‘
Sinds 23 april (de dag waarop Roger Vangheluwe bekende dat hij jarenlang zijn neef had misbruikt en ontslag nam als bisschop.) zijn de aanvragen nauwelijks bij te houden.’
In het bisdom Brugge, de regio waar Vangheluwe vroeger als bisschop werkte, is de leegloop ook begonnen. Twee jaar geleden waren daar slechts 65 mensen die zich wilden laten ontdopen. Voor 2010 ligt dat aantal al op 468.
Gelijkaardige geluiden vallen te horen in de bisdom van Gent en Hasselt en het aartsbisdom Mechelen-Brussel.
In principe kan men zich niet laten 'ontdopen' in de Rooms-Katholieke Kerk. Men kan zich wel laten uitschrijven uit de Kerk maar men blijft wel gedoopt. De band met Christus is onverbreekbaar, stelt de Kerk.
Door uitschrijven verlies je alle rechten binnen de Kerk en loop je automatisch een excommunicatie op. Zo kun je geen sacramenten meer ontvangen (zoals de communie of de ziekenzalving) of kerkelijk begraven worden.(
bron:nvh, kld)

Reactie: En net in dat dopen zit de vuiligheid , een beslissing waaraan je zelf niets tezeggen hebt gehad kan niet ongedaan gemaakt worden.. Ik wil namelijk geen band meer met de kerk nog met hun "god" maar dit kan niet... de reden is heel eenvoudig... voor iedere gedoopte krijgt de kerk subsidies...
Wanneer wordt hier een een einde aangemaakt... scheiding van kerk en staat moet totaal zijn...
Want wie wil nu nog deel uitmaken van deze organisatie.??

Don Viona

KINDERMISBRUIK - Dit doet denken aan de nazi's reacties na concentratiekampen.

Boze deken start petitie: "Dit doet denken aan reactie nazi's na concentratiekampen"
Priester-deken Pierre De Vidts uit Hamme start een petitie voor meer transparantie en meer daadkracht in de Kerk. Hij vindt de reactie van de kerkleiders op het seksuele misbruik te lauw. "Het doet denken aan de concentratiekampen en de reactie van de nazi's daarop: 'wir haben es nicht gewusst'", zei de deken vanochtend. "Het lijkt wel dat ze ingedommeld zijn in Rome. Het zijn al wat oudere mensen daar, dus ik kan dat begrijpen, maar ze mogen toch eens eindelijk straffere taal spreken. De conclusies van het rapport-Adriaenssens zijn om te wenen", zei De Vidts.De Vidts staat aan het hoofd van tien parochies in Hamme en Waasmunster. Hij had het in De Morgen over de onhandige communicatie van aartsbisschop Léonard. "Ik vind dat een bisschop eens mag vloeken, vloeken van colère. Jezus vloekte tenslotte ook aan zijn kruis 'God, waarom heeft u mij verlaten?' Ook een mea culpa, recht uit het hart, was op zijn plaats geweest. Helaas: niets van gezien."
De Vidts, die "beschaamd" was toen hij het verslag-Adriaenssens las, denkt in de eerste plaats aan de vele duizenden vrijwilligers die zich inzetten voor de Kerk. "Godsdienstleraars die voor zware klassen staan, ronddragers van het parochieblad, catecheseleraars... zij worden op het kindermisbruik aangesproken: 'Is dát uw godsdienst, awel proficiat!' Hoe moeten zíj zich voelen? Ik wil vooral hén een stem geven." De Vidts zal zijn petitie voorleggen aan de priesterraad van het bisdom Gent, waarvoor hij verkozen werd. Hij hoopt dat zijn initiatief navolging krijgt zodat de kerkgangers hun woede kunnen uiten. (bron:jv)

Reactie: Als deze deken het echt goed voorgeeft kunnen we het alleen toejuigen. Het spel van de kerk en haar lobbywerk heeft nu lang genoeg geduurd het is tijd voor actie..!! De daders in de cel en de slachtoffers degelijk vergoed...wat toch een minimum aan compensatie inhoud.

Don Viona

14 september 2010

KINDERMISBRUIK - Aartsbisschop Léonard blijft de kerk beschermen.

De visie van een Bisschop die kiest voor Rome en de "NV KERK".
Het was de bedoeling van aartsbisschop Léonard en de Belgische bisschoppen om, na de storm die het rapport-Adriaenssens veroorzaakte, van de belangrijke persconferentie van gisteren een statement te maken. En wat kon het langverwachte antwoord van de katholieke hiërarchie anders zijn dan een ferm gebaar, een niet fout te interpreteren poging om de samenleving en vooral de slachtoffers een hand te reiken?Léonard reikte het land inderdaad de hand: een slap handje was het. Zo'n 'handdruk' waar de ontvanger bijna vies van wordt: hij verwachtte een contact dat er au fond niet was, op een soupçon van wat klef zweet na.De vraag is maar of Léonard de slachtoffers een warme hand had kúnnen aanreiken. Natuurlijk 'kon' hij dat: als hij meer inlevingsvermogen had in het leed van de slachtoffers, als hij verstandiger media-advies had gekregen, als hij zich zelf menselijker had opgesteld. Maar 'mocht' hij het? Ging het juist hier niet om: hoe deze persconferentie een test was hoe (on-)menselijk 'een man van God' kan zijn. Hoe kerkelijk een aartsbisschop moet blijven. Ook al is het een ongelukkige beeldspraak voor een aartsbisschop, Léonard zit in een pijnlijke spreidstand. Tussen enerzijds dit land, zijn gelovigen en zelfs zijn eigen clerus, en anderzijds Rome en zijn geloof.Léonard is namelijk een man van het Vaticaan. Dat geldt voor elke (aarts)bisschop, en zéker voor Léonard. In zijn persoonlijke geval kwam het commando om hem en niemand anders voor Mechelen-Brussel te benoemen, recht van 'Il Terzo' ('de derde'). Dat is jargon voor de derde verdieping van het Apostolische Paleis in het Vaticaan, waar de pauselijke appartementen gelegen zijn. Waar Benedictus XVI werkt en woont. Léonards benoeming kwam er pas na de persoonlijke interventie van deze paus. Dat weten we na een zeer ongebruikelijke indiscretie van Karl-Josef Rauber, de ex-nuntius in Brussel. In een katholiek Italiaans tijdschrift vertelde die in detail hoe de paus zelf de officiële preselectie van drie namen (de 'terno') negeerde ten gunste van Léonard. "Omdat hij de trouwste, zoniet de allertrouwste is aan Rome."Zo pakt Léonard ook deze crisis aan: strikt volgens de roomse lijn. En hoewel het Vaticaan een (veel) strengere aanpak dan vroeger bepleit - de reglementering van de Congregatie voor Geloofsleer is bijvoorbeeld behoorlijk aangescherpt - verloopt die aanpak nog altijd ambigu. Rome neemt pas afstand van een 'foute' bisschop als dat echt niet meer anders kan. En dan nog. In december 2009 namen een aantal Ierse bisschoppen samen ontslag na de pedofilieopstoot in hun land. Negen maanden later, toen de publieke opinie wat bedaard was, trok het Vaticaan het ontslag van twee (hulp)bischoppen weer in. Dat ligt in de lijn van een Vaticaanse politiek waarin achter de schermen wel eens anders gehandeld wordt dan ervoor. Grote opschudding was er ook toen een brief uit 2001 uitlekte van kardinaal Dario Castrillon Hoyos, prefect van de Congregatie van de Clerus. De kardinaal feliciteerde een Franse bisschop omdat hij een priester die herhaaldelijk een jongen had verkracht niét had aangegeven aan de politie. Zelfs als de paus al een strengere lijn aankondigt, is het nog niet zo dat elke kardinaal en iedere bisschop mee is.Want omdat de feiten amper nog te negeren zijn, is Benedictus XVI de paus die - noodgedwongen - alert is geworden rond seksueel misbruik binnen de kerk. Noteer: binnen de kerk. Niét: van de kerk. Dat verschil is essentieel. Andere organisaties - politieke partijen, vakbonden, voetbalclubs, bedrijven, noem maar op - geven soms toe dat de organisatie zelf in de fout ging, de wet overtrad, nalatig was in de interne controles, of toeliet dat een foute mentaliteit normaal werd. Louis Tobback erkende in 1995 bij het Agustaschandaal de foute omgang met zwarte financiering in alle partijgeledingen, en trok de logische conclusie van "het afscheid van een generatie". Niet één man was fout, maar het was een collectieve schuld die dus ook de organisatie trof. En regelmatig is er wel een rechter die 'de Belgische staat' in gebreke stelt en/of veroordeelt.Alleen bij de kerk kan dat niet, vindt de kerk zelf. En dat ligt niet aan deze aartsbisschop en zelfs niet aan deze paus, dat ligt aan de inherente visie van de kerk op zichzelf. Al sinds de eigen Geloofsbelijdenis van Nicea - van de vierde eeuw na Christus - belijden alle katholieken in elke eucharistieviering dat zij geloven "in de éne, heilige, katholieke en apostolische kerk." De kerk as such is dus heilig. Een emanatie van God. En wat goddelijk is, is per definitie foutloos. Natuurlijk maakten kerkelijke bedienaars - zelfs pausen - ooit al fouten, of werden er kerkelijke bepalingen herzien: dat zijn menselijke of tijdelijke tekortkomingen. Maar erkennen dat 'de kerk' als instituut schuldig was aan kindermisbruik: nooit. Men wil dat niet omdat men het niet mag, men mag het niet zeggen omdat men het niet mag geloven.In deze moderne mediatijden is het praktische neveneffect dat de kerk ingaat tegen de basics van de moderne organisatieleer. Iedereen weet nu dat men in tijden van grote crisis soms de organisatie zelf in vraag moet durven stellen, precies om de organisatie te redden. Als Léonard (niet) praat, doet hij vanuit zijn geloof en zijn trouw aan Rome wat hij als moderne CEO eigenlijk hoort te doen: zijn verantwoordelijkheid nemen, schuld bekennen namens zijn organisatie.En omdat Léonard de enig logische conclusie niet kan trekken, kan hij alleen maar om de kern draaien. Neem het rapport-Adriaenssens, met gedetailleerde getuigenissen die een tijd omspannen van de jaren dertig tot nu. Maar hoe zou Léonard (°1940) zichzelf, als individueel persoon, aansprakelijk kunnen stellen voor wat gebeurde toen hij of niet eens geboren was, of zelfs voor zaken die gebeurden toen hij nog student of jong priester was?En dus keek het land naar een persconferentie waar niemand hoorde wat iedereen verwachtte na dat afschuwelijke rapport-Adriaenssens: een deemoedige schuldbekentenis van 'de kerk'. En is alles wat hij zegt niet alleen too late, maar vooral too little.Rome moet straffenZo wurgt Léonard, zijns ondanks, de kerk in België. Door zélf niet om excommunicatie van Vangheluwe te vragen - elke minister die dit had gedaan, was al lang uit zijn partij gezet. Maar Léonard sprak nog altijd geen fatale woorden over de misselijke Roger Vangheluwe. Waarom zegt hij niet: "Vorig jaar werd aartsbisschop Milingo geëxcommuniceerd omdat hij trouwde met een vrouw. Waarom dan geen excommunicatie voor bisschop Vangheluwe, die een kind van vijf verkracht?" Neen. Hij zegt: "Rome moet straffen". Als Rome het doet zal hij dat goed vinden. Als die straf zeer mild is, zal hij die niet tegenspreken. Hoe zei de ex-nuntius het weer: "De trouwste aan Rome".Getrouw de Vaticaanse beperkingen leidt zulks zelfs tot een ergerlijke situatie waar het de actuele aartsbisschop niet slecht uitkomt dat het balletje terugrolt naar zijn voorganger Danneels. Dat er een onuitgesproken oordeel komt waaruit blijkt dat de pedozaken fouten zijn uit de tijd van zijn voorganger. Ook dan primeert individuele schuld (van de voorganger) boven collectieve verantwoordelijkheid van de kerk. En kan de aartsbisschop zich eventueel distantiëren van een periode waarin de Belgische bisschoppen ooit 'tijdelijk' de fout maakten 'te open' te zijn voor de (nefaste) invloeden van de moderne samenleving.Want dat in België al decennialang kinderen verkracht werden door priesters, is niet de zaak van de kerk waartoe al die priesters behoorden, maar van het land en de samenleving waarin ze woonden, en van hun individuele zondige zelf. Goed dat er een aartsbisschop is die zijn kerk de handen in onschuld laat wassen. Stel dat de kardinalen Léonard ooit tot paus verkiezen: hij wordt een prachtige Pontius I. (bron:Walter Pauli)

Reactie: Ik schreef het vroeger al.. geloven doe je in eigen hoofd.. dus een verbod op de "NV De Kerk" zal weinig veranderen voor "echte" gelovigen.. Het is namelijk de hoogste tijd dat dergelijke organisaties bij wet verboden worden en hun goederen verbeurd verklaard.
Als men merkt hoe wereldvreemd dergelijke leiders zich opstellen tegen o.a kindermisbruik weet men wel waar het misgaat. Dit is een strijd voor de macht en het grote geld .. en onderdrukking of misbruik is een deel van hun strategie. Laten we ook niet vergeten dat religie de meeste oorlogen heeft veroorzaakt en nog veroorzaakt, zelfs in onze moderne westerse wereld.. ( o.a Ierland).
Stop het financiele steun aan dergelijke bedrieglijke organisaties... en onderzoek of bedrog en leugens ( de basis van iedere religie) mogen gebruikt worden om macht en geld tevergaren.. want waar zit het verschil met een sekte die aast op het geld van haar leden en om die reden buiten de wet wordt gesteld ?

Don Viona

GENT - Zebrapad Kasteellaan krijgt onvoldoende.

Buren vinden extra maatregelen aan dodelijke oversteek onvoldoende.
GENT - Het zebrapad aan de Kasteellaan, berucht om zijn vele dodelijke ongevallen, krijgt tegen november een extra verlichtingspaal en een waarschuwingsbord. Schromelijk te weinig, vindt de buurt, maar de Vlaamse Gemeenschap zegt geen aparte maatregelen te kunnen nemen voor één oversteek op de stadsring.
De oversteek van de Kasteellaan aan de Gandastraat, niet ver van de Dampoort, is de voorbije jaren uitgegroeid tot een zebrapad met een kwalijke reputatie. In 2009 werd de jonge studente Kim Casier er van het zebrapad gemaaid, op 4 januari van dit jaar werd een soortgelijk ongeval Evelynn Ennin fataal, een Nederlandse die een bezoekje van één avond aan Gent had gepland.
Sindsdien hebben buurtcomités en politici al verscheidene keren aangedrongen op maatregelen. Er moeten voetgangerslichten komen, vinden sommigen. Terwijl anderen aandringen op accentverlichting om het zebrapad - dat nu 's nachts te moeilijk zichtbaar zou zijn - extra onder de aandacht van de automobilisten te brengen. In juni nog maakte de Gentse CD&V bekend dat Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) had aangedrongen op maatregelen.
'Er is nu beslist dat er daar een extra verlichtingspaal komt op de middenberm', zegt woordvoerster Sylvie Syryn van het Agentschap Wegen en Verkeer.
'Dat kan al tegen begin november. Tegen die tijd zal er ook een galghek-paal boven dat zebrapad komen, met een bord dat automobilisten wijst op die oversteek.'
Van extra accentverlichting of een bijkomend verkeerslicht is er echter absoluut geen sprake, geeft Syryn toe. 'Het dossier van de Kasteellaan is besproken op het Provinciale Comité voor Verkeersveiligheid. Maar we kunnen geen aparte regels hanteren voor één oversteek. De oversteekplaats van de Kasteellaan wordt daarom opgenomen in een ruimere studie, over heel de stadsring. We schatten dat die eind dit jaar kan beginnen. In die studie is het de bedoeling ook de doorstroming op de stadsring te onderzoeken, en de mogelijkheid om een groene golf uit te bouwen op sommige reeksen van kruispunten. Maar dus ook hoe we 16 oversteekplaatsen op de ring eventueel anders kunnen inrichten.'
Dat er bijgevolg tegen komende winter geen specifieke maatregelen komen voor de Kasteellaan, is volgens buurtbewoner Yves De Bruyckere 'een regelrechte schande'. 'Dit
bewijst nog maar eens dat er voor Wegen en Verkeer maar één zaak telt: de doorstroming van de auto. Waarom kunnen er daar geen bijkomende verkeerslichten? Omdat ze te dicht bij de volgende lichten op de stadsring liggen? Een eindje verderop is dat blijkbaar geen probleem op de kruispunten met de Forelstraat en de Delvinlaan: die liggen nog dichter bij elkaar... Neen, het moge duidelijk zijn: voor de dames en heren is de situatie aan de Kasteellaan en de Dampoort blijkbaar peanuts. Zij houden zich liever bezig met de Lange Wapper.'
Maar Sylvie Syryn ontkent dat.
'Ik begrijp dat het in dit dossier voor sommige mensen misschien zal lijken alsof er onwil is van onze kant, maar dat is niet zo. Er zijn nu eenmaal procedures die we moeten volgen. Als je het positief wil bekijken: het zal misschien wat langer duren, maar het is wel de bedoeling dat het resultaat een eenvormige oplossing is voor de hele stadsring, en dus niet alleen voor die ene plek aan de Kasteellaan.' (bron:Tom Dams)

Reactie: Een oplossing op lange termijn kan goed zijn , maar ontertussen vallen er wel slachtoffers... hallo meneer de burgemeester ?? hier ligt een taak voor u weggelegd !! Een voetgangers tunnel of brug zou alle problemen oplossen.

Don Viona