<br>DON VIONA <br> " Fight For Freedom ": ROYALTY - Koning Albert koopt frans huisje. " Mijn denken zal zich nooit onderwerpen,noch aan dogma,noch aan een partij,noch aan een belang,noch aan een voordeel,maar uitsluitend aan de feiten zelf,want zich onderwerpen betekent, het einde van alle denken "
" Bloggers are the hackers of the corrupted main stream mediocratic monopoly. Our mission is truth, our numbers are many, and we are taking back the control of the public mind. Liberating it from those whom peddle complacency, conformity, and ignorance. This is our mission and not one of us can do it alone. Join us! "09 september 2009

ROYALTY - Koning Albert koopt frans huisje.

'Koning kocht nóg villa in Provence'
Albert en Paola gaven niet alleen een fortuin uit om een nieuw jacht te kopen. Volgens een waalse krant zouden ze recent ook een nieuwe villa gekocht hebben op een boogscheut van hun Zuid-Franse buitenverblijf.
Het Provençaalse koninkrijk van Albert II en Paola breidt uit, en dat met een eigendom in het Franse dorpje Opio, op amper twee kilometer van het koninklijke buitenverblijf in Châteauneuf-de-Grasse. Dat zegt de Waalse royalty specialist Pierre De Vuyst na een bezoek aan Châteauneuf-de-Grasse en Opio.'Hij heeft eigenlijk al drie huizen op zijn landgoed in Châteauneuf-de-Grasse', zegt Pierre De Vuyst. 'Het is een domein van drie hectare. In het grootste huis verblijft het koningspaar, de twee andere huizen waren vroeger van de buren, maar dienen nu om vrienden en personeel in op te vangen.'Het domein heeft hoge muren, camerabewaking en bewegingsdetectors en kost volgens De Vuyst 'minstens tien miljoen euro'. Maar dat weerhield de koning er niet van om vlak in de buurt nóg een eigendom te kopen. 'Van een zeer goed geïnformeerde bron hebben we gehoord dat koning Albert nog een residentie heeft gekocht', zegt De Vuyst. 'Dat is in Opio, op twee kilometer van Châteauneuf-de-Grasse, waar ook het exclusieve domein van Club Med ligt. In die gemeente heeft ook de Italiaanse premier Silvio Berlusconi een landgoed, maar dat is wel een stuk groter dan wat de Belgische koning en de koningin hebben gekocht.'Om wat voor eigendom het precies gaat, weten ze bij de krant voorlopig niet. 'We hebben Opio straat voor straat afgezocht, maar het ligt natuurlijk wat ingewikkelder dan zoeken naar een naam op een brievenbus', zegt De Vuyst lachend. 'Het zijn daar allemaal uitgestrekte residentiële eigendommen.'VTM-royaltywatcher Kathy Pauwels en senator Pol Van Den Driessche, die het koningshuis al jaren volgt, zijn niet op de hoogte van de koninklijke aankoop. Ook op het paleis zelf ontkennen noch bevestigen ze het nieuws. Het nieuws over de koninklijke aankoop komt vlak na het nieuws over het nieuwe jacht van Albert en Paola, dat bijna vijf miljoen euro kostte. Waarom de koning wéér in de buidel zou tasten, is niet duidelijk. 'Ik kan alleen vermoeden dat ze het niet veilig vinden om op dit ogenblik te beleggen op de beurs', zegt De Vuyst. 'De prijzen van vastgoed staan zelfs in Zuid-Frankrijk relatief laag, dus is het een veilige investering.'


Reactie: Belegging van onze centen ?? of maken hij en de zijnen zich klaar tegen dat het hier misloopt ?? Als de toekomstige familieleden geen dotaties meer krijgen moeten ze misschien uitkijken naar iets anders...en zoals iedereen weet... het leven in frankrijk loopt trager dan in belgie...voor de rest even doordenken..

Don Viona

Labels: , , , ,

1 Comments:

Anonymous Antonio H., Brussel said...

Tot zover ik weet is het Koningshuis, redelijk goed bij kas. Die villa en jacht zijn daarmee gekocht: dat is privégeld, geen belastingsgeld! De dotaties, zijn zeker niet voldoende om zulke zaken te kopen. Dat familie fortuin, is o.a. resultaat van Leopolds II ondernemerszin in Afrika, voordat Congo een kolonie werd.

9/9/09 23:30  

Een reactie plaatsen

<< Home