<br>DON VIONA <br> " Fight For Freedom ": maart 2007 " Mijn denken zal zich nooit onderwerpen,noch aan dogma,noch aan een partij,noch aan een belang,noch aan een voordeel,maar uitsluitend aan de feiten zelf,want zich onderwerpen betekent, het einde van alle denken "
" Bloggers are the hackers of the corrupted main stream mediocratic monopoly. Our mission is truth, our numbers are many, and we are taking back the control of the public mind. Liberating it from those whom peddle complacency, conformity, and ignorance. This is our mission and not one of us can do it alone. Join us! "09 maart 2007

GENT - Rieme - Miljoen kubieke meter slib naar Callemansputte.

- Vlaamse overheid investeert voor opslag baggerspecie.
Minister Kris Peeters trekt 12 miljoen euro uit om plaats te maken in de slibput van Zelzate (Rieme) zodat er meer baggerspecie kan worden opgeslagen. De Vlaamse Overheid gaat hiervoor samenwerken met een privé-partner. Tijdens een bezoek aan het Havenbedrijf van Gent kondigde Vlaams minister van Openbare Werken Kris Peeters (CD&V) een miljoeneninvestering aan om de bergingscapaciteit van de slibput in Callemansputte uit te breiden. Dit jaar nog maakt de minister 4,5 miljoen euro vrij voor onder meer onderzoek naar het verwerken en ontwateren van baggerspecie om op die manier de stortcapaciteit van het Zelzaats slibstort uit te breiden. Voor volgend jaar voorziet de minister daarvoor nog eens 7,5 miljoen euro. Deze aanpak zal gebeuren in samenwerking met de privésector. Nu al zijn werken aan de gang voor de aanleg van het slibverwerkend bedrijf DEC tussen de wijk Klein Rusland en de oude fabriekssite langs de Kuhlmannkaai. Door ontwateren en maximaal herbruiken van slib kan een miljoen kubieke meter vrijkomen zodat hier nog vijftien jaar nieuw slib kan worden opgeslagen. Het permanent uitbaggeren van het kanaal is nodig om de diepgang voor zeereuzen te behouden. De minister trekt ook een miljoen euro uit voor de aankoop van enkele eigendommen in de wijk Rieme-Noord die gelegen zijn in de uitbreidingszone van het slibstort Callemansputte. De slibput is een oude zandwinningput van 12 hectare en ligt sinds enkele tientallen jaren ten noorden van de wijk Klein Rusland. Deze put is 22 meter diep en is omgeven door veertig meter hoge wanden. Dit stort heeft een capaciteit van 2,3 miljoen kubieke meter en ligt nu vol baggerspecie. Het gemeentebestuur van Zelzate heeft zich steeds verzet tegen de uitbreiding van dit baggerstort. Ook een actiegroep rond de groepspraktijk Geneeskunde voor het Volk probeerde in het verleden in beroep te gaan tegen de milieuvergunningen. Karl Seghers van de groepspraktijk vreest dat de behandeling van dit slib niet ver genoeg zal gaan. ,,Dat men deze specie wil recycleren kan ik alleen maar toejuichen maar of men er ook de gevaarlijke stoffen zal kunnen uithalen is zeer de vraag'', zegt Seghers. (bron:Dirk Ververs)

Reactie: Wat er ook van zij, deze giftige specie maakt deze plek nog zwarter op de kaart van Europa... nu reeds staat ze bekend als totaal ongegrond en gevaarlijk voor de volksgezondheid. Dergelijke storten horen namelijk niet thuis in woongebieden... maar ja...hier staan schijnbaar enorme bedragen op het spel....dus moet de mens zich maar aanpassen of verhuizen.

Don Viona

Labels:

JUSTITIE - Vrijspraak voor ouders in zaak-kinderzitje.

- Ouders reageren opgelucht
De politierechtbank in Oudenaarde heeft de ouders vrijgesproken in de zaak van een baby die in 2004 om het leven kwam bij een verkeersongeluk in Mullem.
Volgens het openbaar ministerie moest het koppel veroordeeld worden omdat ze de kinderstoel waarin de baby zat niet op de correcte manier op de achterbank hadden geplaatst.
De ouders van de baby reageren opgelucht op de vrijspraak. De vader begrijpt echter nog steeds niet waarom hij en zijn vriendin verantwoordelijk werden geacht voor de dood van hun kind.
De rechtbank nam aan dat de ouders het kinderzitje op de meest efficiënte manier hadden vastgemaakt. De ouders werden vrijgesproken voor onopzettelijke doding van hun eigen kind door een gebrek aan voorzorg.
,,De rechter heeft nu volledig duidelijk gemaakt dat wij geen schuld dragen voor de dood van onze dochter. We hebben geen enkele fout gemaakt, en dat staat nu vast. Daar ben ik tevreden mee, maar ik ben niet gelukkig. Ons kind komt nooit meer terug'', zegt de vader.
,,De vervolging en alle aandacht zorgde ervoor dat we het ongeval voortdurend opnieuw beleefden. Ik begrijp nog altijd niet waarom wij vervolgd moesten worden'', voegt hij toe.
Ook de advocaten van de ouders blijven vragen stellen bij het vervolgingsbeleid.
,,Voor de ouders was het verschrikkelijk om hun namen als beklaagden te zien op de dagvaarding, samen met de man die het ongeval veroorzaakte. Het vonnis bevrijdt hen nu gelukkig van elke schuld door nalatigheid'', stelt meester Jan Van Eeckhaut.
Het verkeersongeval waarbij het toen zeven maanden oude dochtertje omkwam, gebeurde op 27 juli 2004 op de N60 van Oudenaarde naar Gent in Mullem. De wagen van de ouders, een Peugeot 206, ging over de kop na een dubbele aanrijding veroorzaakt door een dronken bestuurder. Het kindje overleed ter plaatse. De baby zat vastgeriemd in de kinderstoel op de achterbank, met de rugleuning in de rijrichting. De ouders moesten zich voor de politierechtbank verantwoorden wegens onopzettelijke doding door een gebrek aan voorzorg. De rechtbank neemt aan dat de beklaagden het zitje op de meest efficiënte manier hebben vastgemaakt gezien de uitrusting van de wagen, zo motiveerde rechter Gilbert Callens. De beklaagden schoten niet te kort in de voorzichtigheid van een normale mens in dezelfde omstandigheden, stelde hij.
De gordels op de achterbank van de wagen waren niet lang genoeg om het kinderzitje met de rugleuning tegen de rijrichting te plaatsen, zo bleek uit bijkomend onderzoek. De rechtbank maakte ook duidelijk dat zelfs indien de kinderstoel reglementair bevestigd werd, dat geen garantie bood dat het kind het ongeval overleefd zou hebben. De oorzaak van het ongeval lag volgens het vonnis volledig bij de dronken bestuurder. De man werd ook gedagvaard maar overleed vorig jaar. De rechter stelde dus vast dat de strafvordering tegen hem vervallen was. De ouders werden wel veroordeeld voor het zelf niet dragen van de verkeersgordel. Ze kregen elk een boete van 110 euro, maar die werd met uitstel toegekend. (bron:belga)


Reactie: Dus toch nog begrip van de rechtbank, gelukkig misschien dat er zoveel publiciteit aan deze zaak gegeven is , daardoor kwam de wereld-vreemde rechtspraak onder enorme druk...
Maar het blijft nog steeds gissen naar de gedachtengang van sommige rechters.... deze keer loopt het goed af , maar wat de volgende keer... ??? Van dergelijke rechtspraak krijg ik het koud..

Don Viona

Labels:

GENT - Donderdag veggiedag

- GENT - ,,Vrijdag visdag, donderdag veggiedag.''
Dat is het motto van een nieuw initiatief dat door het Ethisch Vegetarisch Alternatief vzw (EVA) met steun van de stad Gent wordt georganiseerd.
Op donderdag 15 maart staan er op heel wat menu’s van Gentse restaurants speciale vegetarische gerechten. Bedoeling van het pilootproject is om Vlamingen zover te krijgen dat ze elke donderdag vegetarisch eten.,,Met groenten blijf je op gewicht. Groenten beschermen je hart. Meer groenten zorgen voor minder kanker. Groenten versterken je botten en ook constipatie wordt verholpen met groenten,'' zeggen de organisatoren. ,,Ondanks al deze positieve eigenschappen eten de Vlamingen nog te weinig groenten''.
Veggiedag wil de doorsnee Vlaming, die op zijn voeding let, overhalen tot een gewijzigd voedingspatroon.Op donderdag doen alvast alle studentenrestaurants van de Gentse Unief en de Hogeschool Gent mee. Ook alle stedelijke scholen, dagverblijven, crèches en peutertuinen gaan vegetarisch, net als een aantal andere restaurants in Gent.
Met de elektrische 'sidderaal', voor de gelegenheid omgedoopt tot Veggieboot, worden hongerige magen naar drie restaurants gevaren waar men vegetarisch kan tafelen. (bron:belga)

Reactie: Misschien nog niet zo'n slecht idee, al word het wel even wennen natuurlijk. Wie ook gelukkig is zijn waarschijnlijk de boer en tuinders welke zich dagelijks inzetten voor goed en gezond voedsel... effe proberen is dan ook de boodschap... " smakelijk "..

Don Viona

Labels: , ,

08 maart 2007

NAZI - Duitsers beboet voor verbranden dagboek Anne Frank

- BERLIJN - Een rechtbank het Duitse Magdeburg heeft donderdag vijf mannen boetes tussen de 1.300 en 2.220 euro opgelegd omdat ze een kopie van het dagboek van Anne Frank hebben verbrand.
De boekverbranding had plaats op 24 juni in de stad Pretzien in de oostelijke deelstaat Saksen-Anhalt.
Volgens de aanklager had de verbrandings ceremonie ten doel om het nazi-regime te verheerlijken en de Holocaust te ontkennen. De aanklager noemde de boekverbranding een daad van cultureel barbarisme. Zowel op ontkenning van de Holocaust als het aanzetten tot haat staat in Duitsland een maximumgevangenisstraf van vijf jaar.
Bij de ceremonie werd ook een Amerikaanse vlag verbrand.
Duitse politici en joodse leiders maken zich zorgen dat er te weinig wordt gedaan om extreemrechtse groeperingen in het oosten van Duitsland te bestrijden. In drie parlementen in de oostelijke deelstaten zitten extreemrechtse partijen.


Reactie: Ondanks alles wat gezegt en geschreven word over die "goede & nieuwe duitsers"...
Het blijven altijd de zelfde, enkel deze keer trachten ze het beter wegtesteken ...

Don Viona

Labels: ,

GENT - Groepje jongeren verziekt buurt Leliestraat

- GENT In de Leliestraat, nabij een sociaal huisvestings complex van de stad Gent, zijn er problemen met een groepje rondhangende jongeren.
Die straat ligt vlakbij het van Beverenplein.
De gemeenteraadsleden Francis Van den Eynde (Vlaams Belang) en Matthieu Dierckx (CD&V) stelden daar vragen over. De bewoners hebben al een petitie afgegeven bij diverse gemeenteraadsleden, alsook bij het stadsbestuur. ,,Er is sprake van jongeren van twaalf- tot veertien jaar die bijna nooit naar school gaan. Zij pesten de bewoners. Het gaat vooral om ouderen die schrik hebben om buiten te komen. Er is sprake van bedreigingen met messen.
Ook braken ze al garageboxen open en dwalen ze zelfs in de woningen rond. Hoe ze aan de sleutels zijn geraakt, is een raadsel. Ze hebben ook oude gebouwen van Kind&Gezin en het OCMW al serieus toegetakeld. ,,De veiligheid is er weg'', zei Van den Eynde.
Dierckx zei dat er plannen worden gemaakt om een buurtwacht op te richten.
,,Een grondige aanpak is nodig'', klonk het.
Burgemeester Daniël Termont (SP.A) antwoordde dat het stadsbestuur op de hoogte is van de toestand. ,,De overlast lijkt te escaleren. Het gaat om vijf tot tien jongeren die in groep de bewoners uitdagen, bedreigen en pesten. Ook braken ze garageboxen open en kruipen ze zelfs op de steigers van de aannemers. Er is een nota klaargemaakt met allerlei suggesties om die jongeren aan te pakken. Ook het welzijnsoverleg buigt zich daarover. Die jongeren komen niet uit die directe buurt, maar wel uit de Bloemekenswijk. Avondpatrouilles zijn al in gesteld op woensdag- en vrijdagavond, diverse identificaties zijn gebeurd en het toezicht is verhoogd. Een inspecteur van de maatschappelijke recherche staat daar voor in. Hij overlegt ook met alle betrokken diensten.''

Reactie: En het resultaat is nog steeds nul. Sorry Daniel, maar dat dergelijke ergernissen moeten aangekaart worden door de oppositie stoort mij wel wat, jullie zijn dus op de hoogte?? waarom stop dit dan niet, misschien help opladen en in een instelling stoppen...en alle dagen zware handen arbeid... maar ja, dit is waarschijnlijk niet kindvriendelijk genoeg...Indien minderjarigen zich willen gedragen als groten , wel straf hun dan op de zelfde wijze... eer de gemeenschap zelf ingrijpt...en eer er een "Lynching" gebeurd...!!! want veel geduld hebben de bewoners niet meer.

Don Viona

Labels: ,

07 maart 2007

BOETES - Politie vind het wondermiddel uit ???


Politie houdt meer snelheids-controles.Digitale camera's moeten aantal verkeersdoden terugdringen
De federale politie controleert dit jaar 32 miljoen voertuigen. Dat moet de snelheid en het aantal verkeersdoden doen dalen.
Op de autosnelwegen en de grote expreswegen -het werkterrein van de federale wegpolitie (FWP)- gaat de verkeersveiligheid er niet op vooruit. Na een jarenlange daling zijn de letselongevallen opnieuw in stijgende lijn. Ook het aantal dodelijke en zwaargewonde slachtoffers neemt weer toe. Op de snelwegen kwamen vorig jaar 154 mensen om het leven, tegenover 149 in 2006 en 128 in 2004.De toename is toe te schrijven aan overdreven snelheid. Alcohol en zwaar vervoer gelden minder als oorzaak van ongevallen. De FWP wil opnieuw meer controleren op snelheid, zo blijkt uit haar actieplan. Vorig jaar werd er maandenlang maar op halve kracht gecontroleerd wegens technische problemen.De politie zal voor het eerst onbemande digitale flitscamera's gebruiken. Er komen vier testplaatsen. Aan Vlaamse kant worden dat de Kennedytunnel en het viaduct op de E17 in Gentbrugge. Aan Waalse kant moet de keuze nog gemaakt worden.Ook de werkwijze voor het flitsen van op bruggen zal worden verfijnd. Er kon tot dusver maar één rijstrook gecontroleerd worden. Dankzij automatische nummerplaatherkenning kunnen dat er meer worden.Resultaat is dat er 39.000uren gecontroleerd wordt met de klassieke radar en 94.000uren met de onbemande camera's. Tegen 2008 moeten zo 32 miljoen voertuigen op snelheid gecontroleerd zijn. Tot dusver waren dat er tussen de 22 en de 26 miljoen.De politie wil ook zichtbaarder worden. Controleploegen zullen meer postvatten op bruggen, parkeerplaatsen en in- en uitritten, veeleer dan mee te rijden met het verkeer. Zo zien ze meer voertuigen passeren en zien meer bestuurders de agenten. Dat moet een ontradend effect hebben.(bron: Tom Ysebaert)

Reactie: Larie !!! Dit heeft enkel tot doel geld te verzamelen... snelheid is niet de grote boosdoener... maar het vrachtvervoer , als je het nieuws volgt, er gaat geen dag voorbij of er knalt er eentje in een file... ook bij regenweer word er rustig doorgereden en ingehaald...
Nee , een meer selectie snelheids regeling dringt zich op... naar duits model... snel waar het kan en traag waar het nodig is....
En die gekke en nutteloze toestanden als de Kennedytunnel en Gentbrugge laat men beter zoals het was... het heeft enkel files als gevolg....
en files + vrachtwagens = doden of gekwetsten.
Men zal het nooit leren , daarom zijn sommigen te veel met hun eigen ideetje bezig... eerst de flitspalen , dan de verkeersdrempels en de zone 30 .. en nu alles maar beboeten.... hebben ze nu werkelijk niets anders tedoen ??

Don Viona

Labels:

05 maart 2007

ROYALTY - Merci Papa voor die centen...

- Koning betaalt voordelen Laurent terug.
BRUSSEL - De Civiele Lijst van de Koning heeft beslist om een bedrag van 185.000 euro te schenken aan Defensie. Dat bedrag komt volgens Defensie overeen met de ,,meerwaarden en onterechte verrijking'' die prins Laurent, zijn woning en zijn stichting hebben gehaald uit de fraude met eindejaarsfacturen bij de Belgische marine.
Beide partijen stellen dat dit geen enkele erkenning van verantwoordelijkheid inhoudt in hoofde van Prins Laurent noch van de Koninklijke Schenking.Het bedrag werd vastgelegd op 185.000 euro ,,na onderzoek van de interne boekhoudkundige gegevens van het departement Defensie voor de periode vanaf 1993 en op basis van de gerechtelijke expertiserapporten'', luidt het.,,Om zo snel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van de koning, heeft de Civiele Lijst van de Koning beslist om een bedrag van 185.000 euro te schenken aan Defensie'', klinkt het in het persbericht. Dat bedrag zal in de eerste plaats gebruikt worden om de verbouwingswerken te bekostigen aan woningen van personeelsleden van Defensie die het slachtoffer zijn geworden van een werkongeval.De Civiele Lijst van de Koning is de vergoeding die de vorst krijgt om in totale onafhankelijkheid zijn ambt te kunnen uitoefenen. De lijst bevat enerzijds een dotatie en geeft de koning anderzijds een gebruiksrecht op de koninklijke gebouwen. Daarnaast krijgen enkele leden van de koninklijke familie nog een dotatie.

Tijdens zijn kerstboodschap had Koning Albert al laten verstaan dat iedereen die een of andere manier van fraude profiteert, bewust of onbewust, de schade moet terugbetalen. ,,Wanneer het gerecht verduisteringen vaststelt, lijkt het me billijk dat de schadeloosstelling iedereen zou treffen die er voordeel uit haalde", zo zei de vorst toen in zijn toespraak.
Marineproces
Van 8 tot en met 16 januari werd het fraudedossier behandeld voor de correctionele rechtbank van Hasselt. Op 13 februari volgde het vonnis. Via een constructie met valse facturen was tot 2,2 miljoen euro verduisterd ten nadele van de Belgische zeemacht. Een deel daarvan werd gebruikt ten voordele van prins Laurent. Volgens het openbaar ministerie werden in de Villa Clémentine, de woning van prins Laurent, werken uitgevoerd voor een bedrag van 150.000 euro. De stichting Prins Laurent ontving daarnaast leveringen voor 37.200 euro. Prins Laurent, die tijdens het proces kwam getuigen voor de rechtbank, gaf toe dat hij op de hoogte was dat zijn woning werd opgeknapt met geld van de marine, maar zei dat hij geen reden had om te twijfelen aan de legitimiteit van de handelswijze van zijn toenmalige adviseur, Noël Vaessen.


Reactie: Schande, doofpot, fraude, dom enz... met deze termen kan je bladzijden vullen als het gaat over de ( snuggerste) family van België...
Ja, je zal toch maar zoons hebben die nog geloven in sprookjes en de kerstman en die denken dat ezeltjes geld maken...
Dit financieel tussendoortje word braaf terug gestort door papa koning... of om juister tezijn... door ons de eerlijke belasting-betaler. Maar goed , dit is Belgie...en hier kan alles...

Don Viona

Labels:

PEDOFIEL - Gerecht eist video-opnames reportage op

- Het Brusselse gerecht heeft de beelden opgeëist van de Panorama-uitzending van gisterenavond over internetpedofilie.
De VRT heeft een onbewerkte kopie van de uitzending "Kinderlokkers online" overhandigd aan de federale politie.
Op die beelden zijn de gezichten van de internetpedofielen zichtbaar.
Ook de e-mailadressen en gsm-nummers die Panorama had verzameld tijdens het maken van de reportage, zijn aan het gerecht overgemaakt.
De naam van de meerderjarige vrouw die aan de reportage meewerkte, is niet vrijgegeven.
In de Panorama-uitzending werden enkele mannen ontmaskerd die op zoek waren naar seks met minderjarige meisjes.
Een actrice speelde een 13-jarig meisje. De vrouw had enkele ontmoetingen met mannen die via chatsessies op het internet aanstuurden op seksuele contacten met de vermeende minderjarige.
In de uitzending werden de ontmoetingen gefilmd met een verborgen camera, maar de betrokken mannen werden onherkenbaar in beeld gebracht.
De reportagemakers hebben al laten weten dat ze hun materiaal ter beschikking stellen van het gerecht.
Fenomeen neemt uitbreiding
Volgens directeur-generaal Paul Van Thielen krijgt de gerechtelijke politie geregeld te maken met dit soort misdrijven.
"De klachten komen dan van ouders of van de minderjarigen zelf die met dit soort zaken geconfronteerd worden", zegt Van Thielen.
Hij ontkent dat de politie onvoldoende gewapend is om tegen dit soort misdrijven op te treden.
"We hebben onlangs nog bijkomende middelen gekregen, dus ik denk dat de regering zich wel bewust is van het feit dat we op dit domein versterking nodig hebben", aldus nog Van Thielen.


Reactie: Ja, versterking moet er komen om de daders optesporen , maar wat ik meer hoop is dat de gevatte daders zwaar gestraft worden...en er niet vandoor gaan met enkele maanden cel zoals nu regelmatig het geval is. Er zijn zelfs vrijspraken in processen met bewezen feiten.
Deze smerige handel en praktijk moet stoppen, en dit kan alleen in samenwerking met iedereen welke op het net werk ... en normaal chat... maar een aanpassing van bepaalde wetten word wel noodzakelijk.

Don Viona

Labels: ,

04 maart 2007

GENT - Maansverduistering climax Nacht van de Duisternis

liqibm - Ondanks de bewolking was de maansverduistering van de afgelopen nacht vrij goed zichtbaar.
Vanaf 22.30 uur nam de Aarde een hap uit de Maan, tussen 23.44 en 0.58 uur was de eclips totaal.Op meer dan 35 plaatsen in Vlaanderen stonden vrijwilligers van volkssterrenwachten en sterrenkundeclubs zaterdagnacht klaar om het publiek de weg te wijzen aan de hemel. ,,Op één na de helderste Maansverduistering die ik zag'', juichte Philippe Mollet van de Volkssterrenwacht Mira in Grimbergen, die een overrompeling kende. Tijdens de eclips had de Maan een vuil oranje kleur. Uit Antwerpen kwamen berichten dat de totaliteit niet goed zichtbaar was door de bewolking. Naar aanleiding van het drieledige fenomeen heeft Vlaams wetenschapsminister Fientje Moerman bekendgemaakt een zesde Volkssterrenwacht te erkennen, het Astrolab Iris in Ieper.
Ook vannacht was uitgeroepen tot "Nacht van de Duisternis". Twee op de drie gemeenten dimden de lichten op openbare gebouwen en monumenten, en soms ook de straatverlichting.Reactie: Een uniek fenomeen.. ik keek ernaar en zag dat het goed ging...

Don Viona

Labels: ,

03 maart 2007

GENT - Gitzwart einde voor een kleurrijk koppel.

Negentienjarig meisje vermoord door haar vriend.
Gent - Marlies en Bert leken smoorverliefd. Twee kleurrijke vogels die genoten van het uitgaansleven. Hij had zijn eigen tattooshop in de Bennesteeg, zij werkte om het hoekje in Gents drukste winkelstraat als verkoopster.

Nu is zij dood en zit hij vast op verdenking van moord. "How do you want to die? Young".
Het is even slikken als je deze zin plots ziet opduiken in de weblog van een pas vermoord meisje van negentien. Maar meer dan stoerdoenerij was haar antwoord niet want Marlies Borms had helemaal geen zin om jong te sterven. Daarvoor amuseerde het meisje uit Meise zich te veel in het Gentse uitgaansleven. Ze wou ook nog beroemd worden en bovenal was ze smoorverliefd op haar vriend Bert. Wil je trouwen? Ja, ik ben verloofd, kan je wat verder in het profiel op haar weblog lezen. Rond kerst wenste ze haar vriend Marry (me) Christmas en op Valentijn stuurde ze volgend tekstje: Will you be my valentine, allerliefste man van me?. Ook zijn kattenbelletjes op internet waren die van een verliefde man.
Gentenaar Bert V. (22) mocht er dan al behoorlijk excentriek uitzien met zijn boomlange gestalte, zijn pitbull en zijn vele tatoeages, wie hem kent beschrijft hem als charmant en zachtaardig. Bovendien paste hij qua stijl helemaal bij Marlies met haar roze-mauve haren, 29 piercings en dertien tattoos. Marlies had zich in het verleden ook helemaal ondergedompeld in de donkere gothic-scene, hoewel ze de laatste tijd haar look had aangepast en nu ook wild was van Marilyn Monroe en de rockabillystijl. Bert V. werkte als piercer in zijn tattooshop Stardust en zij verdiende de kost om de hoek in de Veldstraat als verkoopster in boetiek Bershka. In de zomer werden ze een koppel en later trok Marlies in bij haar vriend in zijn appartement boven de tattooshop.
,,Bert en Marlies leken een opperbest koppel'', zegt een kennis. ,,De dag voor de feiten zag ik ze nog samen in de winkel. Niets wees er op dat ze relatieproblemen hadden.
''Toch zegt het Gentse parket dat het motief voor de moord hoogstwaarschijnlijk in die sfeer moet worden gezocht. ,,Als iets de aanleiding kan geweest zijn tot de verschrikkelijke daad, dan is het dat een van de twee een ander lief had'', zegt een kennis. ,,Bert hield er wel van om te flirten met andere meisjes.''Had een van beiden in de loop van die stormachtige vrijdagnacht ontdekt dat een derde persoon hun relatie was binnengeslopen? En wat is de rol van hun 18-jarige vriendin die om 7uur 's morgens aangifte deed van de vreselijke feiten op het hoofdbureau van de Gentse politie?Hoe Marlies Borms werd gedood zal vandaag na een autopsie duidelijk worden. Een moordwapen zou er niet zijn. Wellicht werd ze gewurgd.Bert V. werd gisteravond voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Hij is aangehouden en op secreet geplaatst. V. heeft bekend. (Bron:Geert Neyt)

Reactie: Ja, liefde is blind en heel mooi, maar soms levensgevaarlijk als er jaloesie in het spel komt...
Maar wat drijft iemand op deze jeugdige leeftijd tot dergelijke vreselijke daad...

Don Viona

Labels: ,

02 maart 2007

Federale verkiezingen 10 Juni 2007

Federale verkiezingen op 10 Juni 2007.
Denk er eens goed over na , aan wie U een stem geeft....


Don Viona

Labels: ,

GENT - Anderhalf jaar cel voor doodrijder .

-Vijf jaar voor doodrijder ( Nieuwevaart) uit Gent .
vr 02/03/07 - De politierechter in Gent heeft een autobestuurder veroordeeld die in december vorig jaar een 19-jarige fietsster doodreed.
De Gentenaar krijgt een gevangenisstraf van vijf jaar, waarvan anderhalf jaar effectief.
Het ongeluk gebeurde aan de Nieuwevaart. De man reed een fietsster aan en probeerde daarna te vluchten. Het slachtoffer, een meisje uit Wondelgem, overleed de dag na het ongeluk aan haar verwondingen.
De bestuurder had gedronken en reed met de auto van een collega. Die auto gebruikte hij zonder toestemming. ( zie artikel )


Fietsster overlijdt aan zware verwondingen
zo 10/12/06 - In Gent is de 19-jarige fietsster overleden die gisteren van de weg werd gereden aan de Nieuwevaart.De bestuurder die met een gestolen wagen reed en onder invloed was, werd opgepakt en is vandaag door de onderzoeksrechter aangehouden.
De man wordt verdacht van diefstal, rijden onder invloed, onopzettelijke doding en vluchtmisdrijf.
Na de aanrijding ramde hij nog een bushokje en kwam pas enkele tientallen meter verder tot stilstand op een parkeerterrein. Hij probeerde te voet weg te vluchten, maar werd bij de kraag gevat.

Reactie : Anderhalf jaar effectief...een kleine prijs voor een koelbloedige moord, ja zo noem ik dit moord.
Wie dronken in een gestolen auto rijd en dan noch nog vlucht na iemand tehebben ( bijna) doodgereden is voor mij een moordenaar..niet meer of minder.
En de term onopzettelijke doding ligt voor mij heel gevoelig, ik vind wie het risico neemt om dronken terijden, opzettelijk ongevallen uitlokt..
Maar goed dat ik geen rechter of jury moet zijn voor dergelijke kerels..
Don Viona

Labels: , ,

GENT - Rood licht geramd

- GENT - Een 26-jarige man uit Lennik die verloor woensdagnacht omstreeks 3.30 uur op de stadsring, ter hoogte van de Delhaize(Martelaarslaan), de controle over het stuur, waarna zijn wagen tot stilstand kwam tegen de paal van het rood licht aan de overzijde van de Delhaize.De bestuurder werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht en de politie onderzoekt het ongeval.

Reactie: Welke boete word dit...meer of minder dan het "rode licht"gewoon voorbij rijden ???

Don Viona

Labels:

GENT - Politie huurt firma die allochtoon weigerde.

- Gents korps kan Eurolock niet weren zolang proces loopt.
GENT - De van discriminatie beschuldigde firma Euro-Lock wordt de vaste slotenmaker van de Gentse politie.
Euro-Lock heeft de beste offerte ingediend en de politie kan de firma niet weren zo lang die niet is veroordeeld.
Binnen het Gentse politiekorps is grote opschudding ontstaan, nu bekend geraakte dat de firma Euro-Lock dit jaar zal worden ingezet telkens de politie een beroep moet doen op een slotenmaker. Die firma werd einde vorig jaar immers beschuldigd van racisme. Deze week is voor de arbeidsrechtbank het proces daarover gestart dat het Centrum voor Gelijkheid van Kansen tegen Euro-Lock had aangespannen.
Dat proces gaat over de sollicitatie, einde november, van de 34-jarige Murat Caliskan op een vacature bij Euro-Lock. Caliskan kreeg toen een mailtje terug van Euro-Lock dat hem afwees omdat hij ,,niet de geschikte persoon'' zou zijn voor de betrekking. Aan dezelfde e-mail hing er echter een interne mail met een boodschap aan de secretaresse van Euro-Lock. ,,Kan jij die persoon afwimpelen'', stond er. ,,Een vreemdeling die beveiliging zal verkopen, dat heb ik nog niet gezien.''
Daarover stak er een storm van verontwaardiging op. Toch werd de firma door de Gentse politie nog aangeschreven om mee te doen aan de onderhandelingsprocedure om dit jaar te fungeren als vaste slotenmaker. ,,Wij doen zeer geregeld een beroep op slotenmakers, bijvoorbeeld voor huiszoekingen of als er hulpgeroep klinkt uit een afgesloten gebouw'', zegt directeur-manager Financiën en Middelenbeheer Paul Gosseye van de politie. ,,Voor ons is het belangrijk 24 uur op 24 iemand ter beschikking te hebben. Daarom onderhandelen wij jaarlijks met een aantal Gentse slotenmakers met een 24-uursservice. Waarom we Euro-Lock meenamen in die onderhandeling? Omdat wij het recht op mededinging moeten respecteren. Bovendien moeten we de markt maximaal verkennen, om de concurrentie te laten spelen. Zo veel slotenmakers met een 24-uursservice zijn er in Gent nu ook weer niet.''Uit de onderhandelingsprocedure kwam Euro-Lock als beste kandidaat naar voren, zegt Gosseye. ,,Wij kunnen daardoor eigenlijk niet anders dan dat contract nu ook aan Euro-Lock toewijzen. De firma is immers niet veroordeeld. Als we Euro-Lock nu weigeren, riskeren we dat het bedrijf zelf naar de rechter stapt - en we hebben dan niet veel argumenten om ons te verdedigen.''
Gosseye beseft dat de zaak gevoelig ligt en zegt ook begrip te hebben voor de commotie die er binnen het Gentse korps is ontstaan. ,,Wij kunnen echter niet anders dan de wet op de overheidsopdrachten rigoureus volgen. Op dit ogenblik hebben we geen been om op te staan om Euro-Lock uit te sluiten. Als de firma veroordeeld zou worden voor discriminatie, dan zullen we zeker bekijken of het mogelijk is om het contract te verbreken en een nieuwe onderhandelingsprocedure te starten, zónder Euro-Lock.''Dat bevestigt ook de Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A). ,,Als de rechter Euro-Lock veroordeelt, zal ik onze juridische dienst vragen om na te gaan hoe dat contract verbroken kan worden.''
(bron:Tom Dams en Geert Neyt)

Reactie: Of het nu al dan niet een vorm van racisme is moet de rechtbank uitmaken, maar ik heb toch de indruk dat deze zaak opgeklopt word om politieke doeleinden. Deze vorm van vooringenomenheid is iets waar vele bedrijven zich schuldig (moeten)aanmaken, want zij zitten uiteindelijk tussen 2 vuren... niet iedere klant wil een allochtoon voor zijn beveiliging ( dit staat hem vrij zolang hij geen racistiche reden vermeld, en dan nog)... daar sta je dan als zaakvoerder... beslis dan maar....
En gaat de politie nu op haar achterpoten staan ?? ... raar...zo lief zijn ze (soms) ook niet met allochtonen..laten we eerlijk blijven ....
Want bedenk dat dergelijke zaken de kiezer wel eens de verkeerde richting kunnen uitsturen... (Vlaams Belang) ligt op de loer...

Don Viona

Labels: ,

01 maart 2007

VERKEER - Inhaalverbod bij regenweer niet nageleefd

- Bij controles op het inhaalverbod bij regenweer werden op twee weken tijd al 237 truckers bekeurd.
Dat blijkt uit cijfers van de federale politie . Dat veel Vracht-wagen bestuurders het inhaalverbod niet naleven, is voor de transport-organisatie SAV geen verrassing. De maatregel heeft ,,geen onderbouw, geen draagvlak'', stelt de organisatie.,,België is het enige land in de hele Europese Unie waar zo’n algemeen inhaalverbod bij neerslag geldt'', zegt SAV.
Volgens de organisatie werd tijdens het overleg in de werkgroep veilig vrachtverkeer beslist om het inhaalverbod bij regenweer (intussen verfijnd tot een inhaalverbod ’bij neerslag’) af te schaffen. ,,SAV was dan ook ten zeerste verbaasd om na de Mobiliteitsministerraad van medio juni 2006 te moeten horen dat het inhaalverbod bij regenweer alsnog behouden zou blijven. Blijkbaar ging het om een puur politieke beslissing die niets met verkeersveiligheid te maken heeft'', luidt het.Volgens de transporteurs mist de maatregel aan geloofwaardigheid, zowel bij binnen- als buitenlandse chauffeurs. De organisatie pleit ronduit voor een afschaffing van de maatregel. (bron:belga)

Reactie: Natuurlijk zijn de transporteurs ertegen , het kost tijd en dus geld...hun enige bekommernis...dat ze al slippend personenwagens en hun chauffeurs de dood injagen raakt hun kouwe kleren schijnbaar niet... zij zitten hoog en droog en komen er toch meestal uit met wat schrammen en blauwe vlekken...en de rest betaald de verzekering..
Nee, voor één keer heeft Belgie een wet die mag gezien worden... en als men er nu evenveel energie insteek als in het controleren van foutparkeerders zullen ze het wel leren... het zullen er dan geen 237 zijn maar 2370 die een rekening in de bus krijgen.
En wat betreft de politiek , 90% van alle maatregels zijn puur politiek...dus is dus een loos argument..

Don Viona

Labels:

PC - Zevende Digitale Week wil digitale kloof dichten

In heel België vindt van 16 tot 23 maart De Digitale Week plaats, een bundeling van evenementen rond nieuwe informatie- en communicatietechnologieën.
Deze week vormt de ideale gelegenheid om informatica, internet en de diverse gebruiksmogelijkheden ervan te herontdekken.
Een van de initiatiefnemers is het Vlaams Steunpunt Nieuwe Geletterdheid (VSNG).
In Wallonië en Brussel wordt de Digitale Week voor de zevende keer georganiseerd, Vlaanderen is toe aan de tweede editie.
Aan het evenement nemen zo'n tweehonderd lokale initiatiefnemers deel, van de opleidings- en tewerkstellingssector, over de welzijnssector en de bibliotheken, tot het jeugdwerk en de ICT-sector.
Met het evenement willen de initiatiefnemers de digitale kloof dichten door te ijveren voor internettoegang voor iedereen. Voorts willen ze het internet bij de hele bevolking bekendmaken, educatieve programma's ontwikkelen en het internetgebruik stimuleren.
Het VNSG organiseert op 22 maart van 09.30 tot 13.00 uur in het Vlaams Parlement de studiedag 'Digikansen'. Het centrale thema die dag is multimedia als middel om kinderen, jongeren en kansengroepen te betrekken bij ICT. (bron:belga)
Reactie: Hopelijks worden het gebruik en de programma's dan wat goedkoper want dit is nog steeds de reden om niet in deze vituele wereld testappen voor velen.

Don Viona

Labels:

27 februari 2007

VERKEER - Voorrang van rechts

Vanaf donderdag 1 Maart nieuwe regel voorrang van rechts
Vanaf donderdag 1 maart wordt de voorrang van rechtsregel in ons land aangepast.
Bestuurders moeten voortaan voorang geven aan wie van rechts komt, ook als deze al gestopt is. "De nieuwe regel is duidelijker en eenvoudiger en moet het aantal ongevallen en discussies rond ongevallen doen dalen", zo benadrukte minister van Mobiliteit Renaat Landuyt. Wie op een kruispunt van rechts komt, verloor tot nog toe zijn voorrang van rechts wanneer hij gestopt was. Daarmee vormde België een uitzondering in Europa. Die uitzondering gaf aanleiding tot meer ongevallen in grensgebieden en soms eindeloze discussies bij ongevallen. De nieuwe regel moet een einde maken aan die onduidelijkheid. Nieuw is ook dat wie op een kruispunt een doorlopend voetpad of fietspad overschrijdt, zijn voorrang van rechts behoudt tegenover andere bestuurders op de rijbaan. Die bestuurder moet nog wel voorrang verlenen aan voetgangers en fietsers die zich op het voor hen voorbehouden gedeelte van de weg bevinden.
Voor alle duidelijkheid: de nieuwe regel geldt niet op rotondes en ook niet indien de bestuurder uit een verboden rijrichting komt.
De nieuwe regel is volgens Landuyt eenvoudiger, duidelijker en logischer. Landuyt maakt zich sterk dat de aanpassing zal leiden tot minder ongevallen en minder juridische geschillen (70 procent van de juridische geschillen zou te maken hebben met voorrangskwesties).
Een analyse die gedeeld wordt door automobilistenorganisaties VAB & Touring, die de maatregel toejuichen.De ingreep kadert volgens Landuyt ook in de vereenvoudiging van het verkeersreglement en moet leiden tot minder verkeersborden. Landuyt kondigde in dat verband ook aan dat er nog deze legislatuur een ontwerp-kb komt rond de vereenvoudiging van de verkeersregels, een dossier waar in verschillende werkgroepen al maanden intensief wordt rond vergaderd.
Intussen werkt het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) aan een gids met praktische tips rond het weghalen van verkeersborden en komt er op 12 maart een nieuwe Staten-Generaal voor de Verkeersveiligheid. Die maakt vijf jaar na de eerste Staten-Generaal - waarop de ambitie werd geformuleerd om het aantal verkeersdoden tegen 2010 te halveren - een balans op van de verkeersveiligheid in ons land. (bron:belga)
Reactie: Ik kan mij vinden in deze nieuwe wet of aanpassing...het is nu enkel hopen dat hij niet misbruikt word door ongevallen jagers... die uit zijn op wat verzekerings geld...
En ja de regels mogen wat simpelder en zeker minder betuttelend... neem nu de max snelheid op (snel) wegen... snelheid is daar niet de grote boosdoener... zoals steeds gezegt word... maar verveling en routine leiden tot onoplettendheid... aan 120 km/h in een beetje van een auto val je zo inslaap..( kijk gewoon naar de onafhankelijke analyses)
Don Viona

Labels:

26 februari 2007

GENT - Proces tegen bedrijf Euro-Lock gestart

- Voor de arbeidsrechtbank in Gent is het proces tegen de beveiligingsfirma Euro-Lock uit Drongen gestart.
Volgens het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding heeft het bedrijf een Turkse sollicitant uit racistische motieven afgewezen.
De 34-jarige Murat Caliskan reageerde eind november op een vacature bij Euro-Lock en kreeg de volgende dag een mail terug. Hij werd in een standaardmededeling afgewezen omdat hij niet de geschikte persoon was voor de vacante betrekking.
Aan de mail hing echter nog een interne mail vast met daarin volgende boodschap: "Kan jij die persoon afwimpelen? Een vreemdeling die beveiliging zal verkopen, dat heb ik nog niet gezien."
"Dat is een sluitend bewijs van discriminatie op basis van nationale of etnische afstamming", pleitte de advocaat van Caliskan en het Centrum voor Gelijkheid van Kansen.
Euro-Lock zelf ontkent dat er sprake is van racisme.
Volgens de advocate van het bedrijf werd de man niet geweigerd omdat hij een Turks was, maar omdat hij al eens strafrechtelijk veroordeeld was. Hij zou zich bij zijn twee vorige werkgevers ook ingelaten hebben met frauduleuze praktijken.
Euro-Lock vraagt een schadevergoeding, omdat het al enkele klanten verloren heeft.

Reactie : Word hier weer misbruik gemaakt van het woordje RACISME ??
Als de versie van Eurolock klopt kan je weinig inbrengen tegen hun visie... anderzijds zijn zij wel in de fout gegaan...indien dit niet klopt...
maar zij vertolken uiteindelijk wat een groot deel van hun klanten denkt... dit moet je eerst veranderen, en dit proces is niet de goede manier...tolerantie moet van beide kanten komen... en een eerlijk gesprek kan daar een aanzet toe zijn.

Want laten we de dossiers van het centrum eens goed bekijken... gewone kwajongens streken of flauwe grappen worden al als racisme ingekleurd... racisme bestrijden is goed...maar deze betutteling word belachelijk. En dit voor beide partijen..

Don Viona

Labels:

GENT - Geniet Gezond van 9 tot 16 maart 2007

- Van vrijdag 9 tot vrijdag 16 maart 2007 vindt de vierde editie van Gent Geniet Gezond plaats met als centraal thema ‘Smaakvol bewegen’.
Gent zet zijn tanden in gezonde voeding met enkele primeurs voor Vlaanderen.
Vooreerst is er een Smaakcentrum voor kleuters, een gloednieuw concept voor kinderen tot 8 jaar.

Geprikkeld door het Noorse project ‘Gapetitt’, groeide het idee om een smaakexperiment op te zetten voor kleuters. Schepen R.Coddens en schepen Balthazar accepteerden het peterschap. Zo kwam een boeiend samenwerkingsverband tot stand tussen Logo Gent (Lokaal Gezondheidsoverleg Gent), de Stad Gent, EVA vzw en Scolarest.
Op vrijdag 9 maart om 12.30 uur wordt dit Smaakcentrum in de Lakenhalle plechtig geopend in aanwezigheid van alle partners van Gent Geniet Gezond. De kleutertjes van Basisschool Henri D’Haese zijn uitgenodigd als ‘proefkonijntjes’.
Vanaf zaterdag 10 tot woensdag 14 maart kunnen alle kinderen tot 8 jaar er terecht van 9 tot 17 uur om lekker te experimenteren met de smaken zoet, zout, bitter en zuur.
Na het smaakexperiment voert Oom Veggie de kinderen mee in de wondere wereld van gezonde voeding.
En als goede gastheer heeft Oom Veggie ook nog een verrassing in petto: voel- en geurdozen met verborgen groenten.
Daarna worden de kinderen in het Smaakcentrum opgewacht door de chef-kok.
In het Shake-café mogen de kleine smaakexperts hun eigen fruitshake kiezen en nog even nagenieten van hun spannend avontuur (Lakenhalle – zaterdag 10 tot woensdag 14 maart van 9 tot 17 uur).
Wie echt de smaak te pakken heeft, kan woensdag 14 maart meedoen met de workshop ‘Kokkerellen’ en een heuse groentetaart maken (woensdag 14 maart van 14 tot 16.30 uur – De Wereld van Kina: de tuin, Berouw 55, 9000 Gent).
Maar er valt veel meer te beleven!

Gent lanceert de eerste Veggie-day in Vlaanderen op donderdag 15 maart en nodigt Gentenaars uit voor een Veggie-avontuur.
Donderdag wordt vanaf dan uitgeroepen tot groentendag, zoals ‘vrijdag visdag’.
Alle stedelijke scholen, crèches, peutertuinen en dagverblijven, de Hogeschool Gent, Universiteit Gent en het personeelsrestaurant van Stad Gent gaan voor de gelegenheid alvast vegetarisch op donderdag 15 maart. Zij bieden extra vegetarische maaltijden aan en maken deze extra aantrekkelijk.
Gentenaars die zin hebben in een origineel en uniek uitje mogen op zaterdag 10 maart op de veggie-boot. EVA vzw verwent de smaakpapillen met een gratis aperitief en veggie-smaakmakers vanaf 11 uur. De veggie-boot ligt voor en vaart elk half uur naar enkele uitstekende restaurants die hen een lekker vegetarische schotel aanbieden.

Studenten kunnen op donderdag 15 maart genieten van een uitstap met de veggie-boot.
Vanaf 17 uur worden zij onthaald bij EVA vzw met een aperitiefje en elk half uur vertrekt er van daaruit een boot naar een van de deelnemende restaurants (EVA vzw, Sint-Pietersnieuwstraat 130, 9000 Gent).
Smaakvol bewegen kan met tai-chi op zaterdag 10 maart (14 tot 15 uur) en op zondag 11 maart (10 tot 11 uur of 11 tot 12 uur) of nordic-walking op zaterdag 10 maart (13.30 tot 15 uur of 15.30 tot 17 uur).

Wie de sticks in de hand neemt en zich waagt aan een initiatie Nordic Walking wordt daarna verwend met een drankje. Of kies voor een overheerlijk ontbijt (zaterdag 10 maart en zondag 11 maart van 9 tot 11 uur) in het historische kader van het Groot Vleeshuis en doe nadien tai-chi op het Sint-Baafsplein.
In de gezondheidsbus kunt u op zaterdag 10 maart en zondag 11 maart nog even nakaarten over gezond leven (Sint-Baafsplein). De gezondheidsbus staat tijdens de spitsuren aan de Gentse stations (maandag 12 maart aan Sint-Pietersstation en dinsdag 13 maart aan Station Gent Dampoort).

Een fruitige verwenactie voor de Gentse pendelaars.
Vragen over gezonde voeding? Vragen over diabetes? Wilt u uzelf testen? Kom dan langs in de Lakenhalle (zaterdag 10 maart tot woensdag 14 maart doorlopend van 9 tot 17 uur).

Een gezondheidskiosk meet bovendien uw gewicht, body mass index, lichaamsvetgehalte, bloeddruk en hartritme. Voedingsdeskundigen en diabeteseducatoren beantwoorden alle vragen.
Wie nog op zoek is naar kennis over ‘gezond shoppen’ kan altijd meedoen aan de winkeloefeningen (Lakenhalle - van zaterdag 10 tot woensdag 14 maart telkens om 14 uur).

Of breng een bezoek aan de Gezondheidsstraat n°13 waar u meer te weten komt over gezond wonen (Lakenhalle – zaterdag 10 tot woensdag 14 maart van 9 tot 17 uur).
Misschien bent u meer geïnteresseerd in de wondere wereld van KYS?

Deze tentoonstelling over voeding en gezonde tanden staat opgesteld in de Wereld van Kina (woensdag 7 maart tot dinsdag 17 april - Sint-Pietersplein 14, 9000 Gent).
Tijdens de opendeurdag van het Stadslabo op donderdag 15 maart komt u alles te weten over voedselveiligheid en voedselhygiëne.
De geheimen van de lunchbox worden onthuld tijdens een workshop voor ouders en leerkrachten (Lakenhalle – woensdag 14 maart om 14, 15 en 16 uur).
Minister Demotte onderscheidde dit initiatief met de prijs ‘Gemeente in vorm’. Een beloning voor de enthousiaste samenwerking van vele organisaties.

Voor het volledige programma zie website http://www.gentgenietgezond.be/.
De programmabrochure is ook te verkrijgen bij de Gezondheidsdienst Stad Gent of de Stadswinkel (Administratief Centrum, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent, van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur, op woensdag tot 18 uur en op zaterdag van 9 tot 11.30 uur).

Bevoegd:Rudy Coddens
Sint-Baafsplein 2A9000 Gent
Tel.: 09 266 54 30
E-mail: schepen.coddens@gent.be
Tom BalthazarBotermarkt 19000 Gent
Tel.: 09 266 50 30
E-mail: schepen.balthazar@gent.be

Informatie:Logo Gent Lokaal Gezondheidsoverleg
Gent Baudelohof
Tel.: 09 235 74 20
E-mail: logo@gent.be
GezondheidsdienstBaudelohof
Tel.: 09 235 22 50
E-mail: gezondheidsdienst@gent.be

Ter info.

Don Viona

Labels: , ,

GENT - Vijf ombudslui voortaan samen onder het Belfort

GENT - Ombudsvrouw Rita Passemiers krijgt gezelschap.
Vanaf maart hebben ook de Vlaamse ombudsman en de federale ombudsman maandelijks een zitdag in haar kantoor. ,,Met De Post en de Pensioenen erbij, zijn we zelfs al met vijf onder één dak'', zegt ombudsvrouw Rita Passemiers. Ze resideert intussen al tien jaar in de Mammelokker, onder het Belfort. ,,We merken dat we hier ook mensen over de vloer krijgen met klachten die in wezen niet zozeer met de stad Gent te maken hebben, maar wel met andere overheidsdiensten.'' Om die mensen niet in de kou te laten staan, beslisten de ombudslui van Pensioenen en De Post al in 2005 om maandelijks een zitdag te houden in Gent. ,,Zeker voor de Pensioenen zijn die zitdagen vrijwel altijd volgeboekt'', zegt Passemiers. Nu kiezen ook de Vlaamse en federale ombudsman ervoor om maandelijks een keer naar Gent af te zakken. ,,We merken dat de drempel om naar Brussel te gaan, voor sommige mensen toch hoog blijft'', zegt Vlaams ombudsman Bernard Hubeau. ,,Die drempel is meer dan alleen de kilometers tussen Gent en de hoofdstad, het is ook een mentale drempel. Door zelf naar de mensen toe te komen, hopen we die een stuk te verlagen.'' Vorig jaar kreeg de Vlaamse ombudsman 225 klachten uit Oost-Vlaanderen, zijn federale tegenhanger Guido Schuermans kreeg er 326. ,,Uit Gent kreeg ik vooral klachten over TMVW en over de verkeersdrukte'', zegt Hubeau.
De Vlaamse en federale ombudsman hebben vanaf 3 maart iedere eerste zaterdag van de maand zitdag in Gent, van 9 tot 11.30 uur.
Wel eerst een afspraak maken, via de Gentse ombudsvrouw 09-266.55.00.
De zitdagen van de ombudslui van De Post en Pensioenen blijven plaatsvinden op de laatste vrijdag van de maand.

- Ter info : Wat is onze Gentse ombudsvrouw en wat doet ze precies?
Zij is een vertrouwenspersoon waar u terecht kan als u vindt dat uw klacht over een stadsdienst of het OCMW niet voldoende door de dienst zelf is behandeld. Kortom, als u vindt dat u niet voldoende gehoor hebt gekregen of dat u het niet eens bent met de oplossing van de klacht. De ombudsvrouw zal dan opnieuw de zaak herbekijken in alle onafhankelijkheid.
Die onafhankelijkheid is gewaarborgd in een gemeentelijk reglement. Ook al is de ombudsvrouw verbonden aan de stad, ze heeft dus de garantie dat niemand zal tussenkomen om haar te beïnvloeden bij de behandeling van uw klacht.
De behandeling van uw klacht zal bovendien discreet gebeuren en als u het wenst zal ook uw naam niet worden meegedeeld aan de betrokken dienst.
Het team zal uw klacht vooral proberen op te lossen door te bemiddelen. Het zal ook naar de oorzaken van de klacht zoeken en aanbevelingen doen aan de gemeenteraad om klachten in de toekomst te vermijden.
Het spreekt vanzelf dat de ombudsvrouw u ook zal wegwijs maken als u in de administratieve molen bent verdwaald en u echt niet goed meer weet waar u nu precies terecht kan.

Reactie: Eindelijk een dienst die goed werk leverd, ik heb de laatste jaren al enkele keren samengewerkt...en moet zeggen dat het snel en prima verlopen is... en het probleem opgelost is.
Rita je doet prachtig werk..bedankt daarvoor.
Don Viona

Labels:

GENT - Gentenaar verslaat btw-wetgeving

,,Afgeleefde huizen vervangen wordt in Gent een pak goedkoper''
GENT - Wie in Gent een afgeleefd huis afbreekt en in de plaats een nieuw bouwt, moet voortaan maar 6 in plaats van 21 procent btw betalen.
Dat is de verdienste van Gentenaar Peter Rogiers, die vorig jaar de absurditeit van de btw-wetgeving aanklaagde. Ik woon in de Brugsepoort en wilde daar, aan het Biezenstuk, twee arbeidershuisjes ombouwen tot één nieuwe woning'', zegt Rogiers. ,,Een drastische verbouwing - zo drastisch zelfs, dat ze werd gecatalogeerd als vernieuwbouw en niet als verbouwing. Dat scheelde een hele slok op de borrel. Voor verbouwingen van oude huizen betaal je maar 6 procent btw, voor vernieuwbouw is dat 21 procent. In mijn geval kwam dat neer op een extra kost van 30.000 euro.'' Rogiers vond dat niet logisch. ,,Langs de ene kant investeren de Vlaamse overheid en de stad Gent een hoop belastinggeld om woonbuurten als de Brugsepoort er bovenop te brengen, maar aan de andere kant stond de federale btw-wetgeving, die mensen eigenlijk strafte die mee in dat verhaal stapten.'' Rogiers schreef naar eigen zeggen vorig voorjaar ,,alle politici aan die hier op een of ander niveau bij betrokken waren''. ,,Ik was verrast van de positieve reacties. Mensen klagen vaak over de traagheid en inertie van de politiek, maar in dit geval is het allemaal heel snel gegaan.'' Sinds begin dit jaar is de btw-regeling inderdaad bijgesteld, zegt ook schepen voor Woonbeleid Karin Temmerman (SP.A). Zij zette zich vorig jaar voluit achter Rogiers' eisen en kaartte de zaak mee aan bij de federale regering. ,,Die besliste om voor een aantal stedelijke gebieden - naast Gent ook Antwerpen, Mechelen of Oostende - het btw-tarief voor vernieuwbouw te verlagen tot 6 procent. Hetzelfde als voor renovatie. In veel wijken van onze stad zijn er immers een pak huizen die eigenlijk nauwelijks nog te renoveren vallen, maar die beter worden afgebroken en vervangen door iets beters. Mensen die zo'n verlaagd btw-tarief willen, moeten daar wel een attest voor vragen bij de dienst Huisvesting, dat het inderdaad gaat om een heel slechte woning;'' Peter Rogiers is best trots dat zijn actie van vorig jaar zo'n succes heeft gehad. ,,Ik kan er ten dele zelf nog van genieten. De helft van de werken is weliswaar al uitgevoerd. Maar toch: op het deel dat nog moet komen, bespaar ik 15.000 euro. Dat is mooi. En bovendien zal deze maatregel uiteindelijk ook heel onze buurt ten goede komen. Afgeleefde huizen vervangen, wordt in Gent een pak goedkoper.'' (bron:Tom Dams)

Reactie: Eindelijk hebben ze het licht gezien daar aan het stadhuis, al was het weer de gewone burger welke de lamp er moest indraaien... maar goed.. het is zover.. bedankt Peter..

Don Viona

Labels:

WAPEN GEWELD - Meer omzet en winst voor FN-Herstal

- De belgische wapenfabrikant "FN Herstal" heeft het afgelopen jaar meer omzet en winst behaald.
Daarentegen zou het sociaal klimaat in de fabriek ,,explosief'' zijn. Ook in augustus en september van vorig jaar werd al eens gestaakt.
De winst zou de 20 miljoen euro benaderen bij een omzet van 460 miljoen euro.
Ondanks veertien dagen van actie voeren, kon FN Herstal toch mooie resultaten voorleggen. Volgens voorlopige cijfers, die nog niet zijn goedgekeurd door de bedrijfsrevisor, steeg de omzet van 440 miljoen in 2005 tot 460 miljoen vorig jaar. De winst verdubbelde van 9,3 miljoen tot 19 miljoen euro.
Het is nog te vroeg om te evalueren welk van de twee hoofdactiviteiten, civiel of militair, de beste prestatie neerzette. De VS blijven de belangrijkste afzetmarkt voor onze lichte oorlog-wapens.
Tegenover deze goede resultaten is er sprake van toenemende sociale spanningen in de onderneming. Zo hebben de bedienden een stakingsaanzegging ingediend voor 28 februari.
Ze eisen een opwaardering van hun statuut. Voor vandaag is een vergadering gepland. (bron:belga)

Reactie: Dit is dus een staaltje van belgische schijnheiligheid... we zijn tegen oorlog en gewapend geweld...een modelstaat waardig... maar we produceren de gevaarlijkste wapens voor de oorlogsmarkt.... en verkopen ze aan de meest biedende , zij het soms via via...kwestie van niemand tegen de borst testuiten... en wie denkt u dat de grootste aandeelhouders zijn..... ?? Ja heel juist...steeds dat zelfde heilige clubje...
Don Viona

Labels:

25 februari 2007

GENT - Martine De Regge verloochent haar verleden niet

,,Iedereen vindt dat zijn straat het slechtste ligt.
GENT - Martine De Regge is als schepen nieuw op Openbare Werken, maar verloochent haar verleden niet. ,,De gevoeligheid om straten en pleinen toegankelijk te maken voor senioren en mensen met een handicap, die neem ik mee van mijn tijd op Sociale Zaken.''
U veranderde in het nieuwe schepencollege van bevoegdheden. Waarom?
Martine De Regge: Omdat het lot daar zo over heeft beschikt. In de onderhandelingen met onze coalitiepartner bleek dat Openbare Werken ter beschikking kwam en mijn partij heeft me gevraagd om dat op mij te nemen. Ik heb onmiddellijk ja gezegd.
Het is een publiek geheim dat u van Sociale Zaken af wilde...Zo sterk zou ik het niet stellen, maar het klopt dat ik iets anders had gevraagd. Niet dat ik van mezelf vond dat er sleet op kwam, maar als je twee bestuursperiodes na elkaar dezelfde bevoegdheid hebt gehad, dreig je je frisse kijk toch te verliezen. Dan zie je te veel dezelfde problemen en kijk je daar misschien wat minder dynamisch tegenaan. Ook voor de sector zelf is het volgens mij geen slechte zaak om af en toe een andere beleidverantwoordelijke te hebben. Het werd dus Openbare Werken.
Volgens het Grootste Buurtonderzoek van onze krant een zeer belangrijke bevoegdheid. Heeft u dat gevolgd? Mensen ergeren zich inderdaad het meest aan losliggende tegels en slecht onderhouden voetpaden. Dat is natuurlijk al langer bekend. Vanuit mijn vorige bevoegdheden ben ik daar ook zeer gevoelig voor. Toen stond ik voor het seniorenbeleid en voor de mensen met een handicap. Uit hun hoek kreeg ik veel opmerkingen over de slechte staat van de trottoirs. Dat ben ik niet vergeten. Een van mijn allergrootste prioriteiten als schepen van Openbare Werken, wordt het opstellen van een Actieplan om de trottoirs goed toegankelijk te maken voor iedereen. Niet her en der, maar overal. Dat betekent dat we meer hellingen willen om rolstoelgebruikers de trottoirs op en af te laten rijden. Dat betekent ook dat ik komaf wil maken met de wildgroei van palen, borden, elektriciteitskastjes en andere obstakels die er nu op onze trottoirs staan. In onze historische stad is het niet altijd mogelijk om brede voetpaden te maken. Maar we moeten er dan tenminste voor zorgen dat smalle trottoirs niet vol staan met hindernissen. Voor mij is de toegankelijkheid van de trottoirs zelfs belangrijker dan de toestand van de straat zelf, voor de auto's. Dat betekent wat mij betreft dus dat we in sommige gevallen ook alleen de trottoirs gaan heraanleggen en rest van de straat laten voor wat ze is. Er staan nochtans al heel wat straten en pleinen op de wachtlijst en van sommige staat ook in het bestuursakkoord dat ze zullen worden aangepakt. Het opvallendste is wellicht de heraanleg van de Korenmarkt en van het Braunplein. Die twee willen we liefst aansluitend doen. De heraangelegde Korenmarkt zou af moeten zijn tegen einde 2009 - anders riskeren we de Europese subsidies voor die heraanleg te verliezen. Het word nipt, maar misschien krijgen we nog een jaar respijt. We willen er zoveel mogelijk een echt plein van maken. Dat houdt in dat we er ruim plaats willen maken voor terrassen, bijvoorbeeld. Maar daarover moeten we nog onderhandelen met De Lijn. Wij willen de haltes van de trams en bussen samenbrengen aan de Cataloniëstraat. Dat is trouwens ook veiliger voor de voetgangersstroom tussen Veldstraat en Korenmarkt. We vergeten echter niet dat dit voor De Lijn ook een cruciale plek is: er passeren twee tramlijnen, er is de trolley, je hebt er bussen... In de eerste fase van de heraanleg willen we trouwens meteen Klein Turkije en het stukje van het Braunplein rond de Sint-Niklaaskerk mee aanpakken. Want de richting die we uit gaan met het Braunplein is nu, na de verkiezingen, definitief duidelijk: het wordt een evenementenplein zonder ondergrondse parking. Deze heraanleg is prestigieus, maar zijn er ook al andere gepland? We hebben de komende jaren ook veel volgdossiers . Op plaatsen waar Aquafin collectorwerken uitvoert, zullen wij alles bovengronds heraanleggen. In dat verband staat er trouwens nog een zeer grote werf op stapel - niet vanuit Aquafin, maar vanuit De Lijn. De Lijn heeft immers laten weten de tramsporen te willen vernieuwen op de as Papegaaistraat-Annonciadenstraat. We weten dat er al heel lang veel klachten zijn in die buurt over de erbarmelijke staat van het wegdek. Het geduld van de bewoners is op. Van de werken van De Lijn willen we dan ook gebruik maken om die as aan te pakken, van de Ajuinlei tot de Rozemarijnbrug. Nu, veel fantasietjes zullen daar niet bij komen kijken: het is een smalle straat, de tram rijdt in twee richtingen,... Maar een heraanleg is er echt nodig. Daarover is nog geen akkoord binnen het college, maar ik denk niet dat er daar veel discussie over zal zijn. Als we dit doen, zullen we wel moeten opletten dat tijdens de werken het centrum bereikbaar blijft. We moeten - ook in het algemeen - de grote werven in onze stad nog beter op elkaar afstemmen. Het kan niet dat er op drie of vier verschillende invalswegen plots tegelijk werken blijken te beginnen. En in dit geval moeten we ook aandacht houden voor het openbaar vervoer. Bij de werken in de Gebroeders Desmetstraat is de tram altijd blijven rijden doordat we telkens één rijrichting vrij lieten. We moeten bekijken of dat hier ook kan, of dat er bijvoorbeeld vervangbussen zullen moeten worden ingezet... En de kleinere straatjes? Het gewone onderhoud van straten die daaraan toe zijn, gaat uiteraard door. Daarvoor hebben we de voorbije jaren gelukkig een objectief systeem uitgewerkt. Het Wis-systeem (Wegeninformatiesysteem) vertelt ons welke straten er het slechtst aan toe zijn en daardoor eerst voor heraanleg in aanmerking komen. Komt er extra aandacht voor de deelgemeenten? Die klagen over een gebrek aan aandacht voor hun straten. Iedere bewoner vindt dat zijn straat er het slechtst bij ligt. Daarom is, nog eens, dat Wis-systeem zo belangrijk. Zo kunnen we de planning van de dringendste werken objectief opstellen. Is een straat uit de deelgemeenten op die objectieve basis er het slechtst aan toe, dan zal die straat als eerste aan de beurt komen. Voor de deelgemeenten wil ik wel een extra inspanning doen voor de dorpspleinen. Het dorpsplein van Zwijnaarde is al heringericht, ik denk eraan om dat voor bijvoorbeeld Drongen ook te doen. Maar tegelijk moeten we eerlijk zijn, we kunnen de komende zes jaar niet alles doen. Als je kijkt naar de grote dossiers als Korenmarkt of Braunplein, je telt daar de Dendermondsesteenweg of Papegaaistraat bij en de werken rond de Nederschelde die wordt opengelegd, ziet dat er allerlei Aquafin-dossiers aankomen, weet dat we in het kader van de stadsvernieuwing in Ledeberg wellicht de buurt rond de Botermarkt onder de schop nemen... dan zullen de budgetten stilaan op zijn.'' Openbare Werken is misschien wel een belangrijke bevoegdheid, maar de keerzijde is dat grote werken wel eens fout durven lopen - kijk naar de werken in de Forelstraat die maar blijven aanslepen.Er kunnen inderdaad altijd problemen opduiken. Soms is dat het weer, in de Forelstraat was dat blijkbaar de ondergrond die nog een stuk drassiger was dan verwacht. Een ander probleem is blijkbaar dat van de oude leidingen in de ondergrond. Het krioelt, onder onze trottoirs. Daarom wil ik nutsmaatschappijen er voortaan toe aanzetten om, als ze een nieuwe leiding leggen, de oude uit de grond te halen. Nu, de problemen die er zijn - ook die van de Forelstraat bijvoorbeeld - hebben vaak niks te maken met de stad zelf, maar met al die nutsmaatschappijen: Aquafin, Eandis, TMVW,.... Die hebben lang totaal geen aandacht gehad voor communicatie met de burger. Als de burgers klachten hadden, kwamen ze immers toch bij het stadsbestuur terecht. Nu, ik heb begrepen dat dat de voorbije jaren al een stuk verbeterd is, maar ik ben van plan alle firma's die in Gent werken uitvoeren daar nog eens extra op te wijzen. Communicatie is belangrijk. Eén bevoegdheid heeft u wel behouden: die voor Stadswoningen. Nochtans heeft de SP.A met Karin Temmerman een schepen voor Woonbeleid. Was dat dan niks voor haar geweest? Neen, de bevoegdheid over stadswoningen is eigenlijk alleen operationeel. Dat is eerder iets als een sociale huisvestingsmaatschappij van zo'n 1.800 woningen. Ik heb dat altijd graag gedaan. En Karin? Die heeft al zo'n uitgebreid pakket van bevoegdheden, ik denk dat het anders echt wel wat te veel zou zijn geworden... En tenslotte gaat u voortaan over Reg, over ,,rationeel energiegebruik''. Ze hebben dat maar aan mij gegeven omdat dat toch al in mijn naam zit. Grapje . Neen, we gaan dit ernstig aanpakken. We willen een energiebedrijfje , allicht een vzw, oprichten die alles coördineert wat met rationeel energiegebruik te maken heeft. Veel mensen die iets willen doen rond energiebesparing, contacteren ons om hulp, omdat ze door het bos de bomen niet meer zien. We gaan een informatiecentrum uitbouwen waar we tonen wat er allemaal mogelijk is aan energiebesparende maatregelen, maar waar we tegelijk ook alle mogelijke informatie bundelen over de premies en subsidies die daarvoor bestaan. We willen de Gentenaars ook helpen om zo'n premies aan te vragen. En we gaan zelfs een stapje verder. We willen leningen geven, met een heel lage interest, aan mensen die bijvoorbeeld hun dak isoleren of speciale ramen plaatsen die het energieverbruik doen dalen. Bij sociaal zwakkeren - die vaak in de slechtste woningen wonen - zouden we zelfs, met mensen uit sociale werkplaatsen, zelf kleine energiebesparende werken gaan uitvoeren. Die kunnen dat dan terugbetalen met het bedrag dat ze minder moeten uitgeven aan energie. U gaat de groene toer op? Neen, ik ben altijd zo geweest. Ik doe hier in het stadhuis al elf jaar alle lampen uit die onnodig branden. Hoe vaak ik niet zie dat de grote gemeenteraadszaal baadt in het licht, terwijl ze urenlang leeg is... En in mijn vorige bevoegdheid, van Woonbeleid, was ik ook al bezig met energiebesparing. Ik merk tot mijn tevredenheid dat de mentaliteit op dit vlak overal aan het veranderen is. Dat het nieuwe centrale depot dat we bouwen voor Bruggen, Wegen en Waterlopen een laag-energiegebouw moet zijn, daarover is iedereen het eens. In het project rond Gent Sint-Pieters zit die bekommernis ook. Ook daar komen dergelijke lage-energiegebouwen. In tegenstelling tot vroeger, zijn investeerders daar nu wel van te overtuigen. Als schepen die de lampen uitdoet, gaat u er tegelijk wel voor zorgen dat het Lichtplan uitbreidt naar de Gentse deelgemeenten? Die twee dingen zijn niet met elkaar in tegenspraak, integendeel. Met het Lichtplan doen we meer met minder licht. Sommige dingen worden inderdaad wat feller verlicht, waardoor voor sommigen de indruk ontstaat dat we meer elektriciteit verbruiken. Maar dat is niet zo. We maken duidelijker keuzes. Alles verlichten, zoals vroeger gebeurde, zorgt alleen maar voor lichtvervuiling. Je ziet dan niet echt meer, en ook het veiligheidsgevoel is zeker niet groter dan wanneer je de straten wat spaarzamer maar efficiënter verlicht. Vroeger was u voor de SP.A de eerste vrouw in het college, maar bij de verkiezingen stond Karin Temmerman op de tweede plaats. Moest u dat niet geweest zijn? Zo gaat dat in de politiek. De partij heeft de lijst weloverwogen opgesteld. En met succes, als je naar de verkiezingsuitslag kijkt. Dus waarover zou ik klagen? Ik ben herverkozen, ik had veel stemmen, ik ben opnieuw schepen en ik heb zeer interessante bevoegdheden. We werken bij de Gentse SP.A in team. In je eentje lukt het niet, in de politiek. En dat we met onze verschillende profielen verschillende kiezersgroepen aanspreken, dat is juist onze sterkte als partij. Denkt u zich in 2012 opnieuw verkiesbaar te stellen? Voor zover mijn toestand dat toelaat - ik ben sinds vorige week 50, maar je weet maar nooit - en mijn partij dat ziet zitten, wel. Zoals ik me nu voel, zal ik over zes jaar niet oud en versleten zijn. Integendeel: ik ben dan bij de actieve senioren. Dat is een grote groep die ook moet worden vertegenwoordigd. De VLD heeft al aangekondigd zich scherper te gaan profileren. Moet de SP.A dat ook doen? Ik zie niet in waarom. Dat de VLD nu zegt dat ze zich wil profileren, begrijp ik wel. In juni zijn het verkiezingen. Maar daarna zal dat wel weer overwaaien. De ervaring wijst trouwens uit dat die verkiezingskoorts op federaal of Vlaams niveau uiteindelijk niet zo weegt op het stadsbestuur. Bovendien valt het nog te bezien op welke manier de VLD zich wil profileren. In sociaal-liberale zin? Mij niet gelaten. En tenslotte is er het bestuursakkoord. Dat laat iedereen toe zijn ding te doen. Wij hebben ervoor gezorgd dat er daar voldoende sociaal-progressieve groene klemtonen liggen. En ook in de beleidsnota's zullen die voelbaar zijn.
(bron:Karel Van Keymeulen en Tom Dams)

Reactie: Goed , het lijkt allemaal mooi teworden , maar ik heb het wel weer lastig met haar uitlatingen over de auto's " Voor mij is de toegankelijkheid van de trottoirs zelfs belangrijker dan de toestand van de straat zelf, voor de auto's. Dat betekent wat mij betreft dus dat we in sommige gevallen ook alleen de trottoirs gaan heraanleggen en rest van de straat laten voor wat ze is. " Dit toont nog maar eens dat auto's & motos de zwarte piet zijn voor de SP.a... en dat automobilisten en motorijders zich kunnen verongelukken in de vele putten en bulten die Gent rijk is.. wat niet wil zeggen dat de ouderen en gehandicapten niet mogen geholpen worden...dit moet zeker met voorrang geregeld worden.
Maar stop met al die prestige projecten zoals de koornmarkt , waar uiteindelijk geen enkele Gentenaar naar vraagt. En voor die Chinezen hoeft u ook niet zoveel kosten temaken... die komen zo ook wel...
Don Viona

Labels:

24 februari 2007

WWW - Files bedreigen internet.

- Video- en muziekbestanden belasten web steeds zwaarder .
Telefoneren via het internet, gebruikerswebsites, video-op-aanvraag: ze hebben ook een keerzijde. Het internet wordt steeds zwaarder belast. De eerste files komen er misschien wel aan. Voor internetverkopers en aanbieders van breedbandcapaciteit wordt 2007 een kritiek jaar. Normaal gezien zouden ze in staat moeten zijn om tegemoet te komen aan de steeds grotere vraag van internetgebruikers. Maar als het gebruik nog sneller zou groeien dan verwacht, dan zouden er wel eens files kunnen ontstaan op de informatiesnelweg. Dat meldde het consultingbureau Deloitte Touche Tohmatsu onlangs in zijn rapport TMT Trends 2007 .
De beste illustratie van de enorme toename van het internetverkeer is de grafiek van de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), het grootste internetknooppunt ter wereld, waar ongeveer een vijfde van de Europese webtrafiek passeert. Momenteel verwerkt die ,,hub'' gemiddeld zo'n 166 gigabit per seconde, in piekmomenten tot 200 gigabit per seconde.

Dat is ongeveer dubbel zoveel als begin vorig jaar. Aan dat tempo wordt er in een dag maar liefst 1,8 miljard gigabyte (in een gigabyte zitten ongeveer acht gigabits) aan digitale gegevens versluisd - naar iPod-normen het equivalent van zowat 450 miljard muziektracks. Kan het huidige internet die toevloed van dataverkeer nog aan? Volgens Deloitte zouden er vooral problemen kunnen ontstaan in de grote ,,pijpleidingen'', die het ene continent met het andere verbinden. Die pijpen zijn wel voorzien op veel verkeer, maar ze zijn kwetsbaar in piekmomenten omdat er relatief weinig ,,alternatieve routes'' zijn. Vergelijk het met een snelweg door de bergen die dichtslibt in de vakantiespits. Op langere termijn zal dat probleem zichzelf wel oplossen via het spel van vraag en aanbod: naarmate het overschot aan datacapaciteit afneemt, zal de prijs ervan toenemen. En die hoge prijzen zullen het voor de grote telecombedrijven rendabel maken om te investeren in nieuwe glasvezelkabels. Maar dergelijke investeringen gebeuren niet van de ene dag op de andere, zodat er tijdelijk capaciteitsproblemen zouden kunnen optreden. Bovendien heerst in de sector nog altijd een grote terughoudendheid rond investeringen in nieuwe capaciteit. Managers en aandeelhouders van telecombedrijven zijn het bloedbad van begin 2000 nog lang niet vergeten. Eind jaren negentig werden er ook overal kabels bijgelegd dat het een lieve lust was, wat binnen de kortste keren tot overcapaciteit, kelderende prijzen en een nooit geziene golf faillissementen leidde. Een krachtige aardbevingDoor het verminderen van de ,,buffer'' wordt het internet ook kwetsbaarder voor een plotse, tijdelijke verstoring van het aanbod aan breedbandcapaciteit. Precies dat gebeurde eind december 2006 in het Verre Oosten, toen een krachtige aardbeving voor de kust van Taiwan een handvol onderzeese kabels beschadigde. Zowat 90 procent van het data- en spraakverkeer in de regio stroomde op een doorsnee dag door die kabels. Grote breukenHet mooie van het internet is dat zulke verstoringen vaak ongemerkt voorbijgaan omdat de rondreizende datapakketjes automatisch een andere route zoeken om in hun bestemming te geraken. Maar bij grote breuken, zoals die in Taiwan, zijn de gevolgen wel degelijk voelbaar, in de vorm van telefoon- en e-mailpannes en lange wachttijden voor het versturen en opvragen van gegevens. Online gamen, internetbellen of een videogesprek voeren met iemand aan de andere kant van de wereld wordt in dat geval onmogelijk. En het zijn net die interactieve toepassingen die verantwoordelijk zijn voor de enorme groei van het internetgebruik. (bron:Wim De Preter)


Reactie: Straks moet ik mijn mail nog versturen per post...


Don Viona

Labels:

POLITIEK - SP.a Antwerp op de dool.

- Het begint er meer en meer naar uit te zien dat de SP.a in Antwerpen wel eens zelf het slachtoffer zou kunnen worden van haar blinde ijver om allochtone zieltjes te winnen voor de partij.
Het is bekend dat Patrick Janssens het behoud van zijn rode burgemeestersjerp - uitsluitend of in elk geval in grote mate - te danken heeft aan de massale steun van allochtone kiezers.
Dat leverde hen 7 zitjes op in de gemeenteraad, maar niet de schepenzetel die ze zo graag hadden gehad.
Aanleiding voor een eerste rel, want nogal wat allochtonen voelden zich bekocht of als kiesvee gebruikt. Door een burgemeester die vóór de verkiezingen nog de Antwerpse moskeeën had afgedweild om er naar allochtone stemmen te hengelen…
Daar bovenop kwam de hoofddoekenrel. Moslims nemen het Janssens erg kwalijk dat het stadsbestuur meteen na het aantreden een hoofddoekenverbod heeft afgekondigd voor stadspersoneel dat achter de balie staat en dagelijks in contact komt met klanten. De overheid moet neutraal zijn, maar de wrevel is daarmee niet weg.
Nu blijkt ook nog dat de SP.A niet erg selectief tewerk is gegaan bij het rekruteren van allochtone kandidaten of gemeenteraadsleden. Begin deze week was er – in de marge van de ‘halal’-affaire – beroering over twee Turkse SP.A-gemeenteraadsleden die op Turkse websites triomfantelijk verklaarden dat zij ervoor gezorgd hadden dat er in de Antwerpse stadsscholen alleen nog maar halal-vlees wordt geserveerd.
En het houdt niet op. Patrick Janssens moest zopas weer een gemeenteraadslid van zijn partij op de vingers tikken. Youssef Slassi is verwikkeld in een rechtszaak met de politie.
Bij een wodka-controle zwaaide de man met zijn kaart van gemeenteraadslid. Toen duidelijk werd dat dit niet veel indruk maakte op de arm der wet, zou Slassi zich schuldig gemaakt hebben aan smaad. En nu schreeuwt Youssef zijn onschuld uit met het argument dat hij het slachtoffer is geworden van racisme.
“De kans dat Slassi een berisping krijgt voor het overtreden van de deontologische code is zeer klein”, schrijft een antwerpse krant. De krant wijst er fijntjes op dat die code al twee jaar is goedgekeurd, maar dat de stad nog altijd geen deontologische commissie heeft om zo’n uitspraken te doen…
Na het Visa-schandaal regende het mooie beloftes, maar veel is daarvan niet in huis gekomen.
Slotbemerking: alle sprookjes over de multiculturele verrijking ten spijt, is het multiculturele samenleven in de praktijk niet altijd een pretje.

Reactie: Zonder daarom op rechts te gaan stemmen moet ik wel toegeven dat er veel beloftes gemaakt zijn welke nu niet nagekomen worden .Dit zelfde staat de SP.A ook in Gent tewachten...want niet iedereen is blij met het beleid...of het nu door allochtone of de gewone Gentse bestuurslui uitgedokterd word....

Don Viona

Labels:

BRANDWEER - Niemand hoort de brandweer nog komen

- De brandweerkorpsen van Antwerpen, Brussel en Gent monteren steeds krachtiger sirenes op hun wagens.
,,Een noodzaak. Doordat auto's steeds beter geïsoleerd worden, horen automobilisten ons nog amper afkomen'', zegt de Antwerpse korpschef Chris Addiers. ,,We hebben het volume van onze sirenes laten opdrijven toen bleek dat automobilisten almaar trager opzij gingen voor aanstormende brandweerwagens. Dat bleek geen kwade wil. Heel vaak hadden die automobilisten ons niet zien én vooral niet horen aankomen'', aldus luitenant-kolonel Chris Addiers . Volgens de Antwerpse korpschef heeft dat te maken met de betere geluidsisolatie van auto's.
,,Bovendien steekt er tegenwoordig in bijna elke auto een krachtige radio-installatie'', zegt Francis Boileau van de brandweer Brussel. Het Brusselse korps heeft onlangs sirenes aangeschaft die tot 115 decibel produceren. ,,Daarmee zitten we aan de grens van het toelaatbare. Er zijn nu al klachten van brandweerlui die over gehoorschade gewagen na een lange rit met de sirene aan. We bekijken daarom of we de stuurhutten van onze brandweerwagens niet beter kunnen isoleren.''
Ook de Gentse brandweer kent het fenomeen. ,,De krachtiger sirenes zijn trouwens ook nodig om voetgangers en fietsers te waarschuwen die, als ze hun koptelefoon op hebben, blijkbaar compleet van de wereld zijn'', aldus luitenant-kolonel Chris Van de Voorde.
De luidere sirenes mogen de doortocht van de brandweer dan een stuk veiliger en vlotter laten verlopen, ze zorgen ook voor een regen aan klachten. ,,Hoofdzakelijk van buurtbewoners die er 's nachts door worden gewekt'', aldus nog Boileau. Tot voor kort klonken de sirenes van de Brusselse brandweer 's nachts een pak stiller. ,,Maar die maatregel hebben we snel afgevoerd. Veel te gevaarlijk.''


Reactie: Moest de politie strenger optreden tegen bestuurders welke geen doorgang verlenen en het niet horen als excuse gebruiken er zou al veel miserie gespaard zijn..
En die klachten ... tegen wat hebben de mensen tegenwoordig geen klachten... stel hun gewoon de volgende vraag..." Komen we bij u zonder of met geluid als het brand ?? "... die enkele minuten sneller kunnen wel beslissend zijn...

Don Viona

Labels:

23 februari 2007

GENT - Ongeval te Evergem

- In de Kerkbruggestraat in Evergem is in de vroege ochtend een vrouw uit Bulgarije zwaargewond geraakt toen ze met haar wagen frontaal op eenvrachtwagen botste.Het ongeval gebeurde rond 7.30 uur nadat de vrouw om een nog onbekende reden van haar rijvak afweek.
Het slachtoffer zat na de klap gekneld in haar voertuig en is door de Gentse brandweer bevrijd, en met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


Don Viona

Labels:

HEMEL & HELL - Graf van Jezus gevonden?

- JERUZALEM - De makers van een nieuwe documentaire, die maandag voor het eerst zal voorgesteld worden op een persconferentie in New York, beweren dat het graf dat 36 jaar geleden in Jeruzalem ontdekt werd van niemand minder dan Jezus Christus was.
De bewering wordt gestoeld op jaren onderzoek door wereldbekende archeologen, statistici en experts in oude manuscripten en DNA-materiaal. De documentaire ,,The Burial Cave of Jesus'' is het resultaat van een samenwerking tussen de Canadese documentaire-maker van Israëlische afkomst Simcha Jacobovici en de Canadese drievoudig Oscarwinnaar en filmmaker James Cameron .
De 2000 jaar oude grot werd al in 1980 ontdekt in de wijk Talpiot in Jeruzalem. In de grot werden tien kisten gevonden. Zes daarvan droegen inscripties als ,,Jezus zoon van Jozef'', tweemaal ,,Maria'' en ,,Judah zoon van Jezus''.
Een hypothese wil dat de tweede Maria refereert naar Maria Magdalena en dat de naam Judah aantoont dat Jezus een zoon zou hebben gehad.
Door deze ontdekking, die misschien de belangrijkste is in de geschiedenis van de archeologie, kan de christelijke wereld op zijn kop komen te staan.
De Israëlische archeoloog die de graven grondig onderzocht en die de inscripties ontcijferde, koestert heel wat twijfels. ,,Het is een geweldig verhaal, maar elk bewijs ontbreekt'', vertelde professor Amos Kloner, die de bevindingen van zijn onderzoek in het Israëlische tijdschrift Atigot in 1996 publiceerde. ,,De namen op de graven mogen dan wel dezelfde zijn als de namen in de familie van Jezus, die namen waren wijdverspreid onder joden in de eerste eeuwen voor en na Christus''. Kloner doet de combinatie van de namen af als toeval.De IAA, de Israëlisch autoriteit verantwoordelijk voor antiquiteiten, houdt de kisten in bewaring in zijn archief in Beit Shemesh, dichtbij Jeruzalem en weigert elke commentaar op de documentaire. IAA voert aan dat het de vondsten enkel moet bewaren en niet moet onderzoeken. Toch stuurde het twee kisten naar de persconferentie in New York.

Reactie: Deel x van een lange soap, en wat betreft die twijfels... waar is men nu feitelijk bang voor ?? Dat Jesus een normaal mens zoals iedereen was ??( de eerste communist)
Waarom trachten ze nog steeds het verhaaltje van " God" en die " Heilige Geest " aan de man tebrengen... wanneer stop deze waanzin...die ons handen vol geld en mensenlevens kost...
Het heeft nu lang genoeg geduurd... mooi verhaaltje , en je kan er een mini serie meevullen op TV...en misschien een oscar voor krijgen... maar meer is er ook niet...

Don Viona

Labels: