<br>DON VIONA <br> " Fight For Freedom ": GENT / DRONGEN - Alfa Romeo-garage legt de boeken neer " Mijn denken zal zich nooit onderwerpen,noch aan dogma,noch aan een partij,noch aan een belang,noch aan een voordeel,maar uitsluitend aan de feiten zelf,want zich onderwerpen betekent, het einde van alle denken "
" Bloggers are the hackers of the corrupted main stream mediocratic monopoly. Our mission is truth, our numbers are many, and we are taking back the control of the public mind. Liberating it from those whom peddle complacency, conformity, and ignorance. This is our mission and not one of us can do it alone. Join us! "27 november 2007

GENT / DRONGEN - Alfa Romeo-garage legt de boeken neer

-Al 'serieuze gesprekken' met kandidaat-overnemer.
GENT - De Alfa Romeo-garage Van Steenkiste heeft de boeken neergelegd. De meer dan honderd jaar oude garage kon de schulden niet meer betalen. Er wordt al gesproken met een overnemer.
De Alfa Romeo-garage Van Steenkiste is een begrip in de Gentse regio. De garage werd in 1905 gesticht en is de oudste nog bestaande garage in Gent. In 1931 verhuisde de garage naar de Lange Violettestraat. Daar begon de familie Van Steenkiste in de jaren vijftig Alfa Romeo's te verkopen. In oktober vorig jaar verhuisde de garage naar een opvallend nieuw gebouw in de Koninginnelaan in Drongen, parallel met de Drongensesteenweg. Het faillissement komt dan ook als een verrassing. 'Je hebt nog zaken die goed draaien, maar daarom niet voldoende rendement halen. De opbrengsten moeten opwegen tegen de kosten, zo eenvoudig is het', zegt curator Koen Steenbrugge. 'Ik was ook curator van Culture Club. Iedereen was ook verrast dat die club failliet ging. De druk van de autoconstructeurs is ook niet te onderschatten. Je ziet overal van die autopaleizen verrijzen, maar dat moet allemaal worden betaald. De Alfa Romeo-garage heeft een toonzaal van 500m2.'Maar net zoals in het Culture Club-verhaal zijn er al gesprekken bezig met overname-kandidaten. Dat bevestigt ook Thierry Inghels, zaakvoerder van de garage en zoon van Jacqueline Van Steenkiste, die tot voor enkele jaren mee de garage leidde. Als die overname rond komt, zou de garage weer de deuren kunnen openen als een Alfa Romeo-garage. Van de elf werknemers zouden de meesten ook weer aan de slag kunnen.Inghels zegt dat de garage nog goed draaide. Hij verklaart het faillissement door een samenloop van omstandigheden. 'Ten eerste hebben we tegenslag gehad met ons oude gebouw in de Lange Violettestraat. Een eerste koper mocht de plannen die hij voor ogen had, niet uitvoeren. Hij haakte af. We hebben nu een tweede kandidaat-koper. Hij wacht op een bouwvergunning en koopt dan pas definitief het complex. Daarnaast zijn we in een minuut tijd het merk Maserati kwijtgespeeld. We hebben die zaak in kort geding voor de rechtbank gebracht en hebben ze gewonnen. Maar dat sleept nog aan. Misschien keert Maserati wel terug. Ook zijn er enkele historisch gegroeide problemen opgedoken. Wij willen zo vlug mogelijk opnieuw starten met een nieuwe aandeelhouder. Dat is belangrijk voor onze klanten.'Ook Inghels zegt dat de autoconstructeurs zwaardere eisen stellen. 'Zij willen dat de toonzaal volgens hun normen is gebouwd. Maar zij hebben ook eisen voor de ateliers, de vloer van de werkplaats en zelfs de verlichting. We hebben ook iets meer uitgegeven dan we hadden gedacht voor het gebouw. Komt nog bij dat je vandaag rechtstreeks een wagen kunt kopen bij een constructeur. Dat zet ook druk op de winstmarges.''Verhuizen moesten we hoe dan ook. Onze exploitatievergunning in de Lange Violettestraat liep tot eind 2013. Daarna konden we geen nieuwe vergunning krijgen. De stad wil alle garagebedrijven buiten de stadskern. We vonden een mooi stuk grond in Drongen en namen het risico.' (Karel Van Keymeulen )

Reactie: Moest deze garage definitief verdwijnen dan zijn we een stukje autogeschiedenis kwijt... Alfa, het enige grote en betaalbare Italiaanse merk...kan toch zomaar niet verdwijnen uit Gent ??

DoN Viona

Labels: , , , ,